IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce готви роудстър с V16 мотор

Мощността на модела ще бъде поне 700 к.с.

Rolls-Royce готви роудстър с V16 мотор

Компанията Rolls-Royce работи по нов роудстър с бензинов V16 мотор. Това съобщи изданието Car, което се позовава на свой източник в ръководството на английския автомобилен производител. Появата на подобен модел е насрочена за 2017 г.
Rolls-Royce ще прави роудстър с V16 мотор
По предварителна информация роудстърът ще бъде построен на алуминиева платформа с елементи от шасито на следващото поколение на модела Phantom. Двигателят на машината ще развива мощност от поне 700 к.с., но в Rolls-Royce не смятат с него да гонят рекорди за най-висока скорост. А ще целят единствено разкош и постигане на висок комфорт при пътуването.

Не е изключено двигателят на роудстъра да бъде подобрена версия на мотора V16 с обем 9.0 литра, който Rolls-Royce показана на концептуалния си модел 100EX (на снимката горе) през 2004 г. Според информацията на Car, инженерите от компанията смятат, че е допусната сериозна грешка, като този двигател не се е появил на модела Phantom. Това би му помогнало да го раздели още повече от далеч по-достъпния Ghost.

Очаква се през март компанията да покаже още един нов модел – купето Wraith, което ще бъде най-бързият Rolls-Royce в историята на марката. Двувратката ще получи форсиран 6.6 литров V12 мотор, чиято мощност ще бъде увеличена от 563 на 609 к.с.
Rolls-Royce ще прави роудстър с V16 мотор
Rolls-Royce ще прави роудстър с V16 мотор
Първите разкрити елементи от интериора на Wraith

Освен това шефът на марката Харалд Крюгер потвърди, че Rolls-Royce сериозно разглежда възможността да пусне в серийно производство всъдеход, който да се конкурира с аналогичния модел на Bentley.

Снимки: Rollse-Royce

0 от 500