IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

13 чисто нови коли от Mercedes-Benz

Моделите нямат предшественици и ще се появят на пазара през следващите седем години

13 чисто нови коли от Mercedes-Benz

По време на годишната конференция на Daimler Group шефът на дружеството Дитер Цетше разкри плановете на марката Mercedes-Benz за следващите няколко години. А те са доста смели, тъй като предвиждат пускането на 13 напълно нови автомобила, които нямат предшественици в моделната гама на Mercedes.

Въпросните модели ще стъпят на пазара през следващите седем години, уточни Цетше, разкривайки детайли за някои от тях.
13 чисто нови коли от Mercedes-Benz
Снимка: Ройтерс

Първият от тези модели е базирания на A-Class проходим модел GLA. Той ще бъде представен като концепция на автосалона в Шанхай през април, а продуктовият вариант ще видим по време на изложението във Франкфурт този септември.

Освен това Mercedes-Benz ще пусне още един SUV, който трябва да видим съвсем скоро, заяви Цетше. По думите му моделът ще бъде особено динамичен и проходим, като ще се произвежда във фабриката на компанията в Алабама, САЩ.

Най-важен от новите моделите обаче е S-Class. Следващото поколение на луксозната лимузина ще бъде представено в средата на тази година, съобщи босът на Daimler, заявявайки:

"Това не е просто автомобил. S-Class е въплъщение на луксозен седан, символ на всепризнатата немска инженерна мисъл, метафора за най-добър в класа. А с новото поколение на Mercedes-Benz S-Class ние ще затвърдим тази репутация. Моделът ще бъде еталон по отношение на разход на гориво, безопасност, комфорт и дизайн".

Дитер Цетше разкри също така, че новото поколение S-Class ще се предлага в цели пет версии. Очаква се те да бъдат удължена версия, купе, кабриолет и флагман, който ще заеме мястото на моделите на спряната от производство марка Maybach.

0 от 500
  • #24
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Obrut ( преди 11 години )
    До оня с анонимната кола - ми мен не ме е срам да кажа какво карам, за разлика от теб. И щом си купувам трета нова кола от Toyota, значи трябва да ти говори нещо относно това, колко сервизни акции съм минал. И не виждам как точно може да ме комплексираш. Сигурно караш нещо съвсем ново, със около 2,000 к.с. фабрично + още 400 от тунинг на ауспух и лайстни? Само не забравяй, че всяка нова кола все някога става на 5-6-7 и повече години. И след 20 дни ще имам по-нова от теб, щом 5 годишна е стара...
  • #23
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Да си купиш Мерцедес е пълна глупост. С парите после от трошливата поддръжка можеш да си вземеш направо Ролс Ройс.
  • #22
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Какви са тия квадратни коли зад чичката.
  • #21
    4 rate up comment 10 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 11 години )
    mom4eta, treperete, tiq pak 6e biqt ribata!vseki nov s-class e basi qkoto sabitie/qvlenie, da me izvinqvat ostanalite premiumi...moje bi 6tot sme v BG i gi ima pove4e ot na drugi mesta, no vinagi sum im se radval...
  • #20
    7 rate up comment 2 rate down comment
    IT ( преди 11 години )
    Не че нещо ама наксоро тук зърнах разни шяионски снимки на новата С-класа....:)) Ии на фона на видяното думите и заканите относно нея на господин Цетше ми се струват пълно "Шайсе" :)))....твъъърде-твърде пресилени да не кажа направо смехотворни :))) Новата с-ка не само че почити не се различава от сегашният модел ами интериорат и е доста нескопосан и безвкусен...:))
  • #19
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Какъв е тоя германски чичка с мустак бе. Е това е типичния собственик на мерцедес. Как да не ти стане смешно.
  • #18
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Може да не е много по темата, но ще ви кажа. Днес при смяна на масло и филтри на " Мерцедес" се загледах къде са произведени. Въздушният В Испания,а на масления пише " Бош" Южна Африка.
  • #17
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Коста ( преди 11 години )
    Тези модели щели да се появят до 7 години. Значи разполагам с цели 17 години да реша дали ми харесват. Знаете защо, нали?
  • #16
    2 rate up comment 18 rate down comment
    До оня с многоToyoti ( преди 11 години )
    Трябват ти най-малко 3 за да се надяваш,че поне една няма да е в сервизна акция,нали?Аз няма да си сложа картите на масата по две причини:1-во.Като виждам с каква гордост казваш,че караш от 5-6 год. Auris с 1.6 мотор не искам да те комплексирам.2-ро.Автомобилът ми за разлика от Auris-a е хубав,луксозен,бърз,но най-вече не е в сервизнa акциa и си го карам,поради което не ми остава време да играя карти като теб.
  • #15
    2 rate up comment 15 rate down comment
    Тъпо Доше, ( преди 11 години )
    или още наречен expert,знаещ,минаващ,абсолюеише анонимише,швабен зи каскен,но най-често анонимен и още ред шизофренични превъплащения,защо не си погледнеш постера със стар Civic на стената и да спреш да се измъчващ с теми за автомобили,които са далече над познанията ти.Друг е въпроса, има ли какво друго да пеавиш в ежедневието си,освен да смърдиш по форумите.А уродливи,както ти писах по-рано,могат да бъдат само Toyota,но за сметка на това дремят в сервизите в перманентни сервизни акции.Факт!