IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Юбилейното Lamborghini - 12 цилиндъра отпред

Марката готви "нещо невероятно във вид на купе с 2 врати и 2 места"

Юбилейното Lamborghini - 12 цилиндъра отпред

Компанията Lamborghini ще покаже на предстоящото изложение в Женева концептуално спортно купе с предноразположен двигател, съобщи изданието Edmunds, което се позовава на изявление на ръководителя на италианската компания Стефан Винкелман. Прототипът ще бъде създаден в чест на 50-годишнината на марката.
Юбилейното Lamborghini - 12 цилиндъра отпред
Изображение: Edmunds

Според Винкелман, Lamborghini ще покаже на света „нещо невероятно във вид на купе с 2 врати и 2 места, което ще разполага с V12 двигател, чието разположение се отличава от това на Aventador.” И това ще бъде най-бързото Lamborghini до сега.

Експертите от Edmunds са на мнение, че двигателят на автомобила ще бъде поставен зад предната ос. Последният такъв модел на италианците бе концептуалният Estoque (на снимката), показан на изложението в Париж през 2008 г. Освен това компанията произвеждаше и всъдеход с предноразположен мотор - LM002 (1986-1993 г). А последният сериен спортен автомобил с място на двигателя отпред бе Jarama, чието производство приключи през 1976.

Очаква се концептуалният модел на Lamborghini да бъде конкурент на Ferrari F12 Berlinetta. Според Винкелман обаче пред компанията му има по-сериозно предизвикателство и то е да убеди ръководството на Volkswagen в изгодата от пускането в серия на всъдехода Urus, който бе показан на изложението в Пекин преди година.

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Propov ( преди 11 години )
    Добре изглеждат тия коли,само да не ги човъркат много-много,че не се знае каква емблема ще изскочи отдолу :))
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Александр Макаронски ( преди 11 години )
    Edmunds не са никакви ескпрерти. Имайто го в предвид.
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 11 години )
    design-a na novite im modeli e rub4e do rub4e, male-le! 4udno kak uspqvat da zapazqt gumite krugli!!!haresvam agresiqta na lambo,no 6vedite ot koenigsegg sa po-dobri! agera-ta e ulta qka!
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 11 години )
    Някъде четох, за сваленият капак на ламборгиновият волан! Имало надпис Ауди! Як дизайн ама май техниката можеш да си я купиш за по малко при друга марка в концерна!
  • #5
    2 rate up comment 4 rate down comment
    До Дошо ( преди 11 години )
    Да, на Lamborghini са 12 отпред, а на теб май е само един,ама отзад!
  • #4
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ха ха хаа и тука ли си спал бе Дошо. ха ха хаааа няма жени за теб, вероятно избягват празноглавците. Иначе не виждам смисъл да пуснеш 5 коментара в статия за Ламборджини! Все пак на тази кола едната и гума без джантата струва 2 пъти по-скъпо от 20 годишния сивик за който спестяваш и мечтаеш. Разбирам че завиждаш, ама хайде да не ти личи чак толкова много. Разбирам че ти е гадно, но с висене тука целодневно, хубава кола и никаква жена няма да видиш.
  • #3
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Passat, Polo, A8, тяхното може ли да го разбере човек!
  • #2
    14 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    От ВАГ не може да се ачаква нищо добро. Сигурно ще е на платформата на Пасат.
  • #1
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    И ТЕЗИ ОТКАЧИХА.