IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобил за $16 600 се появи в Русия

Е-Car GD04B използва китайска версия на Daewoo Matiz

Електромобил за $16 600 се появи в Русия

Руската компания "Дамер" пусна в продажба на вътрешния пазар нов сериен електромобил, чиято цена е само 500 000 рубли ($16 600). Моделът носи името E-Car GD04B, ползва базата на Daewoo Matiz, като конструкцията му е произведена в Китай, и разполага с всички необходими сертификати.
Електромобил за $16 600 се появи в Русия
Продажби на машината вече стартираха в град Митищи, близо до Москва, където Е-Car GD04B успешно е минал всички изпитания.

Колата е напълно електрическа и се зарежда от електропреносимата мрежа с напрежение от 220 W. Зад задните седалки се намира зарядно устройство, което може да се използва в два режима на работа - Normal charge (обичаен режим, чието зареждане отнема 5 часа) и Balance charge (режим за "полезно" зареждане, което отнема 10 часа). Предимството на втория е, че удължава живота на акумулаторите.

Между електрическия двигател и акумулатора е поставен инвертор, който преобразува тока, необходим за мотора. При натискане на спирачката електрическият двигател се превръща в генератор и зарежда акумулаторите. Подобна система за рекуперация се използва при повечето хибриди или електромобили.

Един от минусите на Е-Car GD04B е, че акумулаторите не оставят почти никакво пространство в багажника. За разлика от повечето такива машини, при които електромоторът заема мястото на двигателя с вътрешно горене, в случая той е поставен на задната ос.

Според данните на производителя максималната скорост на E-Car GD04B е 50 км/ч. Максималният наклон, който може да преодолее машината, е едва 20 градуса. А през зимата, с включено парно, електромобилът може да измине само 30 км. Въпреки това в "Дамер" са убедени, че машината може да бъде много полезна при пътуване в града

E-Car GD04B е третият сериен електромобил, който се предлага в Русия, но е най-евтин като цена. За сравнение Mitsubishi i-MiEV струва от 1 890 000 рубли ($62 780), а местната El Lada - 1 200 000 рубли ($38 840).

Снимки: Дамер

0 от 500
  • #10
    6 rate up comment 1 rate down comment
    потребител ( преди 11 години )
    Скъпи автори, редактори, админи, журналисти или обикновени преводачи на статии,силно ви моля да се ограмотите технически, не да ставате доктори на науките, но да правите разлика между напрежение от 220V(Волта) и мощност, която се измерва във W - Вата ...и се зарежда от електропреносимата мрежа с напрежение от 220 W. " Харесвам статиите ви, но ми убивате желанието да чета по-надолу, тъй като втора поредна статия е написана на "ОБРАЗЦОВО НИВО"...Колата е хубава и ми харесва!
  • #9
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Ime ( преди 11 години )
    "Един от минусите на Е-Car GD04B е, че акумулаторите не оставят почти никакво пространство в багажника. За разлика от повечето такива машини, при които електромоторът заема мястото на двигателя с вътрешно горене, в случая той е поставен на задната ос. " Следователно багажник има, но под предния капак...*** и журналята..А и кога ще се научите, че в българският език няма дума "рекуперация". Няколко пъти ви правя забележка вече..
  • #8
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    боже кошмар!
  • #7
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    хахаха- само 30 км автономия и 20 градуса наклон. По-добре да се задвижва с ***.Че то в Бургас правят по-добре електиречски колички наречени VROMOS KiWi, дето са по евтини и с по-добри показатели.
  • #6
    6 rate up comment 6 rate down comment
    . ( преди 11 години )
    Може да вдигне 50, а на километража до 100. Сигурно под наклон :) А при дългите зими в Москва ... 30км ... и то максимално ... - това е колкото да си купиш храна от магазина. И после цяла нощ зареждане.
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Pascaleto ( преди 11 години )
    В Алибаба се продава за 7000USD, директно от Китай, май дето само няма парно !!!
  • #4
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Obrut ( преди 11 години )
    "Колата е напълно електрическа и се зарежда от електропреносимата мрежа с напрежение от 220 W"И откога напрежението се измерва във ватове (W) ??? Някой май е имал предвид волтове (V)...
  • #3
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Илиянски ( преди 11 години )
    И в крайна сметка нищо конкретно не се разбира от статията. Нито мощност на мотора, нито максимален пробег.Единствено разбрах че се зарежда с "напрежение 220 W"
  • #2
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Като гледам, в какъв Колхоз я правят, поне за снимките да бяха сменили декора.
  • #1
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Klasika, може да се тренира тук! Хайде направи, една golf количка!!