IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Infiniti Q50 дебютира в Европа с германски мотори

Премиерата на модела е насрочена за 5 март в Женева

Новият Infiniti Q50 дебютира в Европа с германски мотори

Японската премиум-марка Infiniti ще покаже на предстоящото изложение в Женева първият си автомобил, кръстен според новите правила на компанията. Това е седанът Q50, който ще се появи пред публика с германски мотори.
Новият Infiniti Q50 дебютира в Европа с германски мотор
Infiniti Q50 е и първият модел, създаден от сътрудничеството между Infiniti и концерна Daimler AG. Именно в Женева ще бъдат разкрити и техническите характеристики на машината, но се предполага, че тя ще разчита на 4-цилиндрови бензинови и дизелови мотори, производство на Mercedes-Benz, посочва Automotive News.

"Infiniti Q50 е спортен седан от световна класа с двигатели, които ясно показват намеренията на компанията ни този модел да се превърне в главен играч в премиум-сегмента в Европа”, заяви пред Automotive News вицепрезидентът на Infiniti за Европа и Африка Бернар Луар.

Моделът вече бе показан на изложението в Детройт през януари. Той е първият автомобил на марката, получил адаптивната система за управление Direct Adaptive Steering (DAS). Версията за САЩ разчита на V6 двигател с обем 3.7 литра и мощност 332 к.с., както и на хибриден агрегат с обща мощност 370 к.с.

Освен него в Женева Infiniti ще покаже напълно електрическия LE Concept, както и новият болид на тима от Формула 1 – Red Bull, с който през 2013 г. Себастиян Фетел (Гер) ще се опита да спечели четвърта световна титла.

Снимка: Infiniti

Тагове: infiniti q50
0 от 500
  • #13
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Батя ви ( преди 11 години )
    Защо се упражнявате в ръсене на акъл,след като никога не ще карате Инфинити.Я по добре си затегнете изпаритела на Голлфу 3-ка с МР-3ка, заредена с хитовете на Преслава, че пак вдигнаха газта. А на другарите/мутро-герберасти/ оставете да мъдрят Мерседес ли,Ауди или Инфинити да купят за 14.02 на каката дето на нея бийте *** гледайки я по ТВ Платета.
  • #12
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    малко на митсубиши ми прилича ..
  • #11
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Малко ми прилича отпред на революционната предница на Лексус.А пък такива двигатели-те ще си носят риска, дори и да има с кого да се оправдават
  • #10
    6 rate up comment 3 rate down comment
    МЕРЦЕДЕС ( преди 11 години )
    До предпоследния "коментатор"Колкото не разбираш от автомобилни марки, толкова и не разбираш какво представлява сътрудничество между огромни компании... Знам, че по-хубава кола от голф 3 няма, със здраве да си я караш, но бъди малко по-обективен и си разшири мирогледа. Двигателите на Мерцедес колкото и години да минат пак ще са в топ 3 на класациите по издържливост. Къде в класациите са другите горди германци???Прочети и виж.. Renault/Dacia..WTF?? Сигурно искаш да кажеш Renault/Nissan.
  • #9
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Сбогом Бенц,добре дошъл в музея.
  • #8
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Мерцедес нали беше фирма която произвежда емблеми и ги лепи по автомобилите на Рено?
  • #7
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Информацията ти е доста старичка,от миналата година е.Преди няколко седмици пръдливите напити шваби с гордост и задоволство заявиха,че най после *** наречен C-класа най-после ще получи модерни съвременни агрегати от Рено-Нисан.И още инфо,некадърниците от Бенц понеже не могат да правят нищо освен музейни експонати позват общ завод за пройзводство на мотори с Рено-Нисан.И за твой ужас сами се предложиха на Рено-Нисан.
  • #6
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    В Япония имат копчета за всичко. Това не значи, че са по напред от други нации в техниката, а значи че мислят винаги сложно. В живота има ситуации когато нещата трябва да са прости и практични. Японците дават по $3000+ долара за тоалетна чиния с дистанционно, бъкана с компютри, амортисьори, лампички и нагреватели. Фирма която произвежда такива чинии, направи опит да ги продава в щатите и малко след това недоумяваха, защо не се купуват.
  • #5
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    По-добре мотори от Mercedes, отколкото от VAG.Че вагенчетата и аудитата бяха на дъното по надеждност на двигателите.Скоро имаше инфо тук.
  • #4
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Интересна макетингова стратегия. Обявяват ча взимат мотори от Мерцедес, докато те (Рено) са доставчици на такива именно за мерцедес. Бас държа че и моторите в инфинитито ще са си пак от Рено. Останалото е просто маркетинг и заблуда на купувача.