IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW ще строи Golf и в Мексико след 2014 г.

Производството в Китай пък стартира още тази година

VW ще строи Golf и в Мексико след 2014 г.

VW ще строи Golf и в Мексико след 2014 г.
Снимка: VW

Най-големият европейски автомобилен производител Volkswagen обяви, че от следващата година новият Golf ще се произвежда и на поточната линия в Мексико. Седмото поколение на компактния автомобил ще се изнася за Северна Америка, обясни говорител на VW в петък.

Това ще даде възможност на концерна от Волфсбург да съживи една традиция - в Мексико до преди десет години се сглобяваше легендарният Beetle, дълго след като VW спря производството на този модел в други подразделения, предава Ройтерс.

В завода в Пуебла за износ в САЩ в момента се асемблират моделите Jetta и Beetle. Golf VII се сглобява засега само на производствените линии в основната фабрика във Волфсбург и в Цвикау.

Мексико не е началото на международната експанзия на Golf. През настоящата година VW ще започне да произвежда най-продавания си автомобил в китайския град Фошан в провинция Гуандун. Заводът е все още в процес на изграждане. Предишният модел се произвеждаше в Чанчун в провинция Дзилин в Североизточен Китай.

Междувременно VW обяви, че търсенето на новия Golf VII, който бе показан в края на миналата година, сериозно превишава предлаганите от компанията бройки. Затова, както съобщихме по-рано днес, се взимат специални мерки, за да може всички желаещи да се снабдят с автомобила.

Още новини за автомобилната индустрия четете в Investor.bg

0 от 500