IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW ще строи Golf и в Мексико след 2014 г.

Производството в Китай пък стартира още тази година

VW ще строи Golf и в Мексико след 2014 г.

VW ще строи Golf и в Мексико след 2014 г.
Снимка: VW

Най-големият европейски автомобилен производител Volkswagen обяви, че от следващата година новият Golf ще се произвежда и на поточната линия в Мексико. Седмото поколение на компактния автомобил ще се изнася за Северна Америка, обясни говорител на VW в петък.

Това ще даде възможност на концерна от Волфсбург да съживи една традиция - в Мексико до преди десет години се сглобяваше легендарният Beetle, дълго след като VW спря производството на този модел в други подразделения, предава Ройтерс.

В завода в Пуебла за износ в САЩ в момента се асемблират моделите Jetta и Beetle. Golf VII се сглобява засега само на производствените линии в основната фабрика във Волфсбург и в Цвикау.

Мексико не е началото на международната експанзия на Golf. През настоящата година VW ще започне да произвежда най-продавания си автомобил в китайския град Фошан в провинция Гуандун. Заводът е все още в процес на изграждане. Предишният модел се произвеждаше в Чанчун в провинция Дзилин в Североизточен Китай.

Междувременно VW обяви, че търсенето на новия Golf VII, който бе показан в края на миналата година, сериозно превишава предлаганите от компанията бройки. Затова, както съобщихме по-рано днес, се взимат специални мерки, за да може всички желаещи да се снабдят с автомобила.

Още новини за автомобилната индустрия четете в Investor.bg

0 от 500
  • #24
    2 rate up comment 1 rate down comment
    груди ( преди 11 години )
    Така, както не бих си взел японска кола, която не е сглобена в Япония така не бих си взел и VW, който не е направен и сглобен в Германия! Голфа продължава да е най-добрата кола в голфовия клас, но ако почнат да го правят в Китай или недай си боже в Мексико много бързо ще отпадне от лидерската позиция! Има една поговорка: "Маймуни с трици не се ловят!", а VAG точно това се опитва да прави напоследък! (за справка Ламборгинито с волан на Алуди аххаха :) )
  • #23
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    хахаха баси дървения сайт - реже ми коментара до 5-тата буква.
  • #22
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Москви
  • #21
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Москв
  • #20
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Volkswagen de Mеxico Sociedad Anоnima de Capital Variable е основана през далечната 1964г.BUAHAHAHAHAHAHAHA!Москв
  • #19
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    karva se mashinostroitelen zavod ..... a ne mashinosglobqem zavod .... neuko selqnche
  • #18
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    VW ще строи голф.... А завод в Китай ще сглобява ли, или пасаж птици ще прелетят през пътя им. Какви Журналисти сте... Сгради се строят, коли се сглобяват... (и птиците не са на пасажи :Д)
  • #17
    15 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Добре правят.Вместо да карат частите от Китай и да ги сглобяват в Германия вече направо ще си ги правят в Китай целите коли.Честито!Вече ВАГените няма да са немски,а китайски ***.Но какво ли значение има *** къде е произведен...
  • #16
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Wurst ( преди 11 години )
    Das *** Golf ist eifach Schrot
  • #15
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Гюртел Ангецоген ( преди 11 години )
    Volkswagen de Mеxico Sociedad Anоnima de Capital Variable е основана през далечната 1964г. Тогава японците са в детската градина и на Тойота дръжките на вратите остават в ръката на учудения потребител, като дръпне по-силно... Така, че: шапки долу!