IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Спортното купе на ТагАЗ ще струва над 10 000 евро

Автомобилът ще се казва Aquila и ще се продава от март

Спортното купе на ТагАЗ ще струва над 10 000 евро

Ръководството на Таганрогският автомобилен завод - ТагАЗ, обяви официално цената и някои технически характеристики на новия си модел. Появата на спортното купе бе анонсирана още през миналата година, но нямаше никакви подробности. В момента ТагАЗ събира поръчки за машината, която ще се появи в продажба през март.
Новият модел на ТагАЗ ще струва 10 300 евро
Цената на машината ще бъде 415 000 рубли или 10 300 евро. Спортното купе ще се предлага с 1.6 литров бензинов мотор, който има мощност от 107 к.с. Агрегатът е произведен по лиценз на Mitsubishi Motor Co и ще се комбинира с 5-степенна механична скоростна кутия.
Новият модел на ТагАЗ ще струва 10 300 евро
В базовата версия на автомобила са включени климатик, една въздушна възглавница, система ABS, централно заключване, хидроусилвател на волана, електрически стъкла, подгряване на огледалата, спортни кожени седалки и 18-инчови джанти.
Новият модел на ТагАЗ ще струва 10 300 евро
На по-късен етап се предвижда и пускането на още нива на оборудване, като сред тях ще има и такава с автоматична скоростна кутия. Предстои и снабдяване на модела и с по-мощни двигатели. От ТагАЗ са категорични, че Aquila е изцяло тяхна разработка.

Снимки: ТагАЗ
 

Тагове: aquila
0 от 500