IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan свали цената на Leaf с €3000

Модернизираната версия на електрическата кола е и по-икономична

Nissan свали цената на Leaf с €3000

Nissan свали цената на Leaf с €3000
Европейската версия на Nissan Leaf. Снимка: Nissan

Напълно електрическият автомобил на Nissan, който премина през модернизация, ще се предлага в Европа на нова по-ниска цена, съобщиха от японската компания. Намалението е с около 3000, като това по никакъв начин няма да промени комфорта или възможностите на колата.

Дори напротив. Обновената версия на Nissan Leafе оборудвана с оптимизирана задвижваща електрическа система, която е с 10% по-лека. Освен това обемът й е намален с 30%, като по тази начин общото тегло на Nissan Leaf е редуцирано с 80 кг.

Инженерите са оптимизирали и консумацията на енергия на возилото, чрез подобряване на отоплителната система в кабината, на отопляемите седалки и на отопляемия волан. Преработена е и регенеративната спирачна система, като благодарение на всичко това автономният пробег на електрическата кола вече достига 175 км (по NEDC).

Задвижването на Nissan Leaf, който беше удостоен с наградите за Автомобил на годината в Света, Европа и Япония, е поверено на електрически мотор, произведен от японската компания. Той генерира 109 к.с. и 280 Нм, като доставя максимална скорост от 145 км/час.

Зареждането на батериите става в електрическата мрежа, като с помощта на специално зарядно те могат да бъдат заредени на 80% за само 15-20 мин.

Европейската версия на напълно електрическото возило с пет места ще се произвежда в Съндърланд, Великобритания. Продажбите ще стартират в средата на 2013 година. Към момента са ясни цените за пазарите на Франция и Великобритания - съответно €25 990 и £23 490.

Тагове: nissan leaf
0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    фермера ( преди 11 години )
    Това е бъдещето на градския автомобил.За да се намали цената трябва натрупване на опит и продажби.За съжаление сегашния ни стандарт не позволява покупката на автомобил на тази цена и плащане на застраховка която не покрива кражба на батерийте на електромобила!!!
  • #5
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Много хубав и смислен модел.Браво на японците.
  • #4
    1 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    при тойотките всичко става за МНОГО МИЛИОННИ СЕРВИНИ АКЦИИ
  • #3
    18 rate up comment 3 rate down comment
    знаещ ( преди 11 години )
    Евала на такива компании,които движат автомобилостроенето в бъдещето.Цената мисля,че вече е добра сравнена с другите електромобили.Ако пипнат малко външния вид на автомобила и увеличат капацитета на батериите няма да сгрешат.Като цяло автомобила доста си го бива.Единственото,което буди притеснение е,че няма да се прави в Япония,а в Англия.Обикновено европеец пипни ли нещо високотехнологично и го разваля.Дано не се окажа прав!
  • #2
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Ал ( преди 11 години )
    Браво ,напредват с времето за зареждане. За 15-20 мин. докато си изпиеш кафето и 80% заредена батерия !
  • #1
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Илиянски ( преди 11 години )
    Трябвало е и дизайна малко да пипнат, много е грозно горкото. А и цената му е много висока все още. И наче е много добро.