IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce показа Ghost Coupe

Най-мощният модел в историята на марката ще бъде показан в Женева

Rolls-Royce показа Ghost Coupe

Луксозната британска марка Rolls-Royce ще увеличи гамата си модели със спортно купе. Новият модел ще бъде разкрит през месец март на автомобилното изложение в Женева. Той ще носи името Wraith и ще бъде базиран на Rolls Royce Ghost.
Rolls Royce подготвя Ghost Coupe
Първото официално изображение на Rolls-Royce Wraith. Снимка: Rolls-Royce

Името Wraith, което в превод от английски означава "Призрак", не е ново за марката. То е използвано още в през 30-те години на миналия век и сега ще бъде възродено с появата на купе версията на Ghost.

Информацията за колата все още не е разпространена, като от британската марка заявяват единствено, че Rolls-Royce Wraith ще бъде най-мощния модел в цялата история на компанията.

Един от най-вероятните агрегати за този нов модел е 6.6-литровия би-турбо V12 двигател на Ghost, който ще доставя 608 к.с. Спекулациите сочат, че той би доставил на спортната, но и много луксозна кола ускорение от място до 100 км/час за около 4.7 секунди.

Очаквайте още подробности

0 от 500