IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Qoros e готов и с два концепта

Кросовърът Cross Hybrid и комбито Estate Concept ще дебютират в Женева

Qoros e готов и с два концепта

Китайско-израелският консорциум, който планира производството на новата марка Qoros за Европа, ще покаже и два концептуални модела на предстоящото изложение в Женева. На мотор-шоуто трябва да бъде представена серийната версия на седана GQ3, както и концептите – кросовъра Cross Hybrid и комбито Estate Concept.
Qoros e готов и с два концепта
Първите информации за двата нови модела сочат, че те ще бъдат на същата платформа, на която е и седанът. Според вицепрезидента на компанията Фолкер Стейнвашер тя е многофункционална и позволява изграждането на цяло семейство автомобили. Дизайнът и на двата концептуални модела е разработен под ръководството на главния дизайнер и изпълнителен директор на компанията Герт Хилдебранд, който преди това е работил за BMW и Volkswagen.

Концептът Cross Hybrid, както си личи от името му,  има хибридно задвижване. За предните колела отговаря бензинов двигател, а за задните – електромотор. При необходимост се задейства и режим 4х4.

За Estate Concept до момента се знае само, че разполага с огромно вътрешно пространство, голям брой ниши за разположение на багажа и има възможност за трансформация на салона в зависимост от товара и броя на возещите се в автомобила.

Очаква се още през тази година в завода в Чаншу (Кит) да започне производството на седана Qoros GQ3 (на снимките в галерията), който бе разкрит от компанията още през миналата година. Следващите два модела ще бъдат готови за серийно производство след около 1.5 години.

Снимка: Qoros

Тагове: qoros
0 от 500
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    ToTo ( преди 11 години )
    Забравете за реална конглокенция и ниски цени в Европа - тъпият европеец ще си купува немското независимо от това че плаща 50% по-висока цена от америкнеца. А цените за американеца сега са такива, защото не се е церемонил и е избрал Лексус, Аглока или Инфинити наместо надцененят немски "премум".
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Няма лошо да взаймстват дизайн. Никой не би се заблудил, че това е БМВ или Мерцедес. Лошото е че на първите скици тази кола изглеждаше доста по-добре, а вече прилича на южноКУРейски бълвоч. Щеше да е добре наистина да пуснат конглокенция на немските лимузини, защото конглокенцията е добре за всички дори и за тези, които не карат азиатски коли, защото тя сваля цените.
  • #1
    0 rate up comment 3 rate down comment
    b.b. ( преди 11 години )
    Мразя когато някой започне да пише, че приличало на едикакво си, но тук не мога да се сдържа и аз. На снимката виждам 1. профилът на предното поколение БМВ 3 - Е902. Задницата на Хонда Сивик, пак предното поколение преди самурайчетата. 3. Не се вижда добре, но това мисля че е задницата на Ауди комби. Та с трици ще ловят маймуни. След като дизайнерът е бил в БМВ и Ауди се обясняват тези прилики, но Сивика...