fallback

Cadillac се закани на германците

Компанията планира двойно увеличение на настоящите си модели

Американският производител на премиум-автомобили Cadillac обяви, че готви сериозна офанзива на пазара, за да може да притесни германските си конкуренти и най-вече BMW. За целта компанията, която е част от концерна General Motors, в съвсем кратки срокове ще удвои моделнатна си гама.Първата стъпка е с пускането на хибридното купе  ELR (на снимката), което бе показано на изложението в Детройт. То ще играе важна роля за намеренията на Cadillac да излезе на първо място при премиум-автомобилите в САЩ.  В момента компанията е 5-о място по продажби в сегмента.ELR ще излезе на пазара в САЩ след около година, а само няколко месеца по-късно ще се продава и в Европа, като цената му ще бъде около $70 000. „Искам да сритаме германците отзад и съм силно мотивиран да го сторя, при това на тяхна територия. Те си мислят, че са крале и имат запазено място на пазара, но ние ще променим това”, емоционално се изказа пред журналисти в Детройт главният дизайнер на Cadillac Майк Адамс.В плановете на компанията са до 2016 г. тя да предлага на пазара 10 модела. Сред тях ще бъдат нов луксозен седан, който ще се превърне в новия флагман на марката. Той ще се казва LTS и ще се бори с клиентите на BMW 7-series. Освен това американците ще пуснат два кросовъра, които ще трябва да се конкурират с BMW Х1 и BMW Х5, а също така и купе на базата на ATS. Последен ще се появи компактен автомобил, който отново е насочен за битката с баварците и тяхното 1-series. Снимка: General Motors 

Тагове:
fallback
  • #31
    asb ( преди 11 години )
    Българските *** с германските автомобили на по 10 години защо трябва да пишат глупости по всяка статия в тоя сайт?спрете се бе селячета...знаем, че си обичате грозните *** на бмв-тата
  • #30
    raptor ( преди 11 години )
    cadilak e mnogo gotina marka! lo6oto e 4e o6te gi asociirat s ogromen razhod na gorivo... Ako vkarat nqkvi moderni dvigateli, dosta priqtno raznoobrazie 6te bude na fona na trite nemski pr proizvoditelq. Escalade si e sila!
  • #29
    някой ( преди 11 години )
    Без да се лъжем, купето им е симпатично!Това , че не знаят, къде им е местото е друг въпрос!
  • #28
    автор ( преди 11 години )
    Искам да сритаме германците отзад и съм силно мотивиран да го сторя, при това на тяхна територия. "Това го разбирам ,че тоя си мечтае да продава повече от БМВ в Германия! НЕВЪЗМОЖНО-изхвърлил се е като... на мокър пясък. Мечтите са безплатни!!!
  • #27
    nikito_blend ( преди 11 години )
    Аутомедия, вече и вицове сте започнали да качвате.
  • #26
    Анонимен ( преди 11 години )
    Вместо да се канят на германците да вземат да продължат тия пусти фарове чак до А колонката, та даже и през цялата колонка до покрива, така цирка ще бъде пълен!
  • #25
    Анонимен ( преди 11 години )
    *** убитаците, те на корейците не могат да се опънат, камо ли на германците.Признавам, много се смях.
  • #24
    ( преди 11 години )
    GM дори няма да могат да се доближат до BMW. Нито могат да правят по-добри автомобили, нито да продават по-добре. Да се радват, че не загинаха в кризата, докато BMW дори не я усетиха.
  • #23
    IT ( преди 11 години )
    Еее това брутално кади на снимките определено бих го предпочел пред БМВ и не защото е п добрият от към технически показатели автомобил аа защото е по шикозен :) Според мен единственната слабост пред този амбициозен план на Кадилак е липсата на конглокентни дизелови мотори за европа :)
  • #22
    до Кико ( преди 11 години )
    Прав си,sorry!Не е премиум/това имах в предвид/,но съм съгласен с теб,че не е в тази компания мястото на Subaru.
fallback
Последни