IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes показа най-икономичната кола в историята си

A 180 CDI BlueEFFICIENCY изразходва средно 3.6 литра на 100 км.

Mercedes показа най-икономичната кола в историята си

Mercedes-Benz представи две BlueEFFICIENCY версии на новото поколение A-Class. Едната се задвижва от бензинов агрегат, а другата - от дизелов. И двете версии носят инициалите BE (от BlueEFFICIENCY).
Mercedes показа най-икономичната кола в историята си
Mercedes A-Class BlueEFFICIENCY Edition. Снимка: Mercedes

Бензиновата версия - A 180 BE, използва 1.6-литров двигател с четири цилиндъра, който изисква средно 5.2 литра на 100 км. Мощността му е 122 к.с., а вредните емисии - 120 гр/км.

Дизеловото предложение носи названието A 180 CDI BE и се задвижва от 1.5-литров двигател с четири цилиндъра. Агрегатът доставя 109 к.с. и изразходва средно 3.6 литра на 100 км (92 гр/км вредни СО2 емисии). Именно този модел е най-икономичната кола в историята на Mercedes-Benz, заявяват от немската компания.

И двата модела са оборудвани със специални аеродинамични елементи, които също допринасят за по-ниското потребление на гориво. Промени има в решетката на радиатора, както и при елементите под купето. Освен това просветът на колата е снижен с 15 мм. Всичко това оптимизира челното съпротивление на возилото до 0.26 (стандартно то е 0.27).

Продажбите на новите BlueEFFICIENCY модели стартират през февруари тази година, а първите доставки ще бъдат осъществени през месец март.

0 от 500
  • #17
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ъ ( преди 11 години )
    Лукса не е само да те вози гондолата...Ама ти като гледаш на снимки как да разбереш :)
  • #16
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Само се моля, Klasika да не я набара,и да я "пипне"......
  • #15
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Каква луксозна кола? Ами не е от най-луксозните, прав си! Само дето в класа си е най-хубава, най-удобна и с най-добра возия. Един познат скоро купил такава на жена си и си продават БМВ-то 1-ва серия. Каза, че А-класата била много по-добре във всяко отношение. А това е човек, който е на години, с пари и не е като нас тука да се чекне за дреболии. Та съм склонен да му вярвам!Аз не бих отказал такава кола, определено!
  • #14
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Каква луксозна кола е А-класата? При тия габарити лукс естествено не може да има. Най-малкото при липсата на добра возия, поради малките габарити е абсурдно да се говори за лукс, та ако ще всичко да облицоват с дърво вътре.
  • #13
    5 rate up comment 3 rate down comment
    2UX3J ( преди 11 години )
    "моделите от малкия клас са най-силните оръжия в амбицията на Mercedes да стане най-продаваната луксозна марка до 2020 г"най-продавана "луксозна" марка заради големи продажби на далеч не-луксозни модели като А-класата? Странна логика от марка със логан "най-доброто или нищо".
  • #12
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Кои, двигатели са на Пежо и Фиат ???
  • #11
    16 rate up comment 9 rate down comment
    Курафей ( преди 11 години )
    Много коментатори,ама света не свършва с Голфу 3-ка с МР-3ка.А класа с мотор на Рено? Кола за дами със солидни доходи/спонсори/.Ние остналите едвали някога ще купим подобна кола,освен на някоя среброманка дето ни е взела акъла.Иначе досега двигателите бяха на Пежо и Фиат тъй че Рено е по удачен избор.Лично карам 1.5DCI и мотора е доста читав и икономичен,каквото и да пишат знайни и незнайни "автоманяци" на по 17-18г. дето освен да плакнат очи по колите и каките на мутрите друго не са видели.
  • #10
    15 rate up comment 4 rate down comment
    K&G ( преди 11 години )
    Дадох няколко доказателства, къде се произвежда А-класата,като не вярвате, проверете си.....
  • #9
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Растат(Rastatt)е град в Германия !
  • #8
    19 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Daimler нае финландския производител Valmet Automotive да произведе над 100 000 бройки Mercedes-Benz A-класа, считано от 2013 г. до 2016 г. Компанията си сътрудничи с известни имена като Fisker, Marussia и Porsche.На този етап от модела са поръчани над 40 000 бройки, които ще бъдат доставени в средата на септември. Волфганг Бернхард, шеф на производствено-снабдителския отдел на Mercedes, е заявил, че заводите на Daimler в Растат, Германия, и Кечкемет, Унгария, са затрупани до краен предел с поръчки за A-класа и B-класа. Той смята, че производството във Финландия ще осигури изпълняването им в срок. Mercedes планира общо пет компактни модела, включително и SUV, да излизат от завода в Растат. Освен това компанията ще прави и купе в Унгария. Миналата седмица Дитер Цече, шеф на Daimler, е споделил, че моделите от малкия клас са най-силните оръжия в амбицията на Mercedes да стане най-продаваната луксозна марка до 2020 г. В момента тя се нарежда на трето място след BMW и Audi съответно.През следващите десет години глобалният пазар на луксозните компактни автомобили ще нарасне с почти 4 млн. превозни средства", смята Цече.