IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hennessey Venom GT влезе в рекордите Гинес

Американската суперкола вдигна 300 км/ч за 13.63 секунди

Hennessey Venom GT влезе в рекордите Гинес

Американската суперкола Hennessey Venom GT постави световен рекорд по ускорение от място до 300 км/ч. На специално подготвено трасе купето с мощност 1200 к.с. успя да запише време от 13.63 секундни, съобщава изданието Motor Authority. Това постижение бе вписано в Книгата на рекордите Гинес.
Hennessey Venom GT влезе в рекордите Гинес
Предишното най-добро време принадлежеше на друга суперкола - Koenigsegg Agera R. Нейното постижение бе 14.53 секунди, което е с 0.2 секунди по-бързо сравнение с времето, регистрирано от най-бързия сериен автомобил на планетата Bugatti Veyron Super Sport. Освен това шведският модел държи и рекорда при дисциплината 0-300-0 км/ч, за което Agera R се нуждае от 21.49 секунди.
Hennessey Venom GT влезе в рекордите Гинес
Не се съобщава кой е управлявал Hennessey Venom GT по време на постижението, както и където точно е регистрирано то. Изданието обаче публикува снимка на пилота, който позира с грамотата, връчена му след поставянето на световния рекорд.

Очаква се тази година да се появи още по-мощна версия на Venom GT. Новият модел ще получи 7.0 литров мотор с мощност 1500 к.с., който ще може да се комбинира или със 7-степенна преселективна трансмисия с възможност за смяна на предавките от волана, или с 6-степенна механична скоростна кутия.

Снимки: Hennessey

Тагове: hennessey venom gt
0 от 500
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    12345 ( преди 11 години )
    купувам
  • #13
    1 rate up comment 2 rate down comment
    speedart ( преди 11 години )
    И само да добавя Вейрона го бавиха защото не им се струваше достатъчно стабилен след 400 км....демек направиха го сигурен за употреба , не е гаражен тунинг...
  • #12
    1 rate up comment 1 rate down comment
    speedart ( преди 11 години )
    Ето това е нещо което хейтърите няма да разберете никога , вейрона така е направен че може да го кара всеки закупил колата , докато хенесито може да се кара сигурно само от пилот....ще ви дам пример със старото ламборгини колко инциденти имаше и след това когато го купиха от Ауди , точно това казаха "няма да променяме параметрите на автомобила , просто ще го направиме по-сигурен".....
  • #11
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Това е идеята са подобен тип автомобили да са със спартански интериор и да има само най-необходимото! В такава кола са важни характеристиките, скорост, ускорение, мощност и такива! Такива коли се създават за скорост и рекорди, не ми трябва кожен салон, махагон, навигация и всякакви такива! Който иска такива неща си има Ролс-Ройс, Бентли и др. Вейрона е нито едното, нито другото! На вагините им трябваха 10 години за да го направят и го отлагаха 4-5 пъти! Хенеси направиха тая кола за 3 години и скъсва *** на Вейрона по всички показатели!
  • #10
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Гошко мамин,пичовете харесват точно такива коли!Сурови,опърничави и много много фокусирани върху скоростта.За тези коли е обида да ги сравняват с претруфеното луксозно глезено синче на Фолксваген.Тук има героизъм,страст и страх даже,а Вейрон е продукт на аптекарската индустрия.Освен това тази кола е направена с познания и мерак,а Вейрон с твърде много пари.А и Веном го купуват рок звезди,а Вейрон-първенюта и ***!А кажи сега кое е по-пичовско!?
  • #9
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Гошко ( преди 11 години )
    Пичове, не може да сравнявате инженерния шедьовър "Вейрон" с този неугледен американски Лотус с двигател, дето ги слагат по камионите си янките. Бугати-то е съвсем друг клас спортен СЕРИЕН автомпбил съдържащ в себе си лукс, класа и ексклузивност, освен бруталните технически характеристики. Агерата също е екзотична и някак си изглежда скъпа и уникална, но не и това нещо от снимките. Иначе поздрави за рекорда на американците.
  • #8
    5 rate up comment 0 rate down comment
    123 ( преди 11 години )
    арна колица
  • #7
    6 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Американска дрозотия и *** , китайска зглобка на пияни руснаци.
  • #6
    19 rate up comment 6 rate down comment
    turbo ( преди 11 години )
    Все пак Кьонисега е много по добра технологична кола от тази американка..
  • #5
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )