IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini разкри още за серийното Sesto Elemento

Очаква се ценатата на суперколата да достигне 2 млн. евро

Lamborghini разкри още за серийното Sesto Elemento

От компанията Lamborghini разкриха допълнителни подробности за серийната версия на суперколата Sesto Elemento. Очаква се производството на автомобила да стартира в близките 2 години.
Lamborghini разкри още за серийното Sesto Elemento
Шефът на отдела за изследвания и разработки в Lamborghini - Маурицио Реджиани, е категоричен, че производствената версия ще бъде максимално доближена до концепта. Промените ще бъдат най-вече за подобряване на безопасността на машината, като за целта ще бъде усилена каросерията.
Lamborghini разкри още за серийното Sesto Elemento
За разлика от Aventador, в чиято конструкция е използван алуминий, Sesto Elemento е направен изцяло от въглеродни нишки. Затова и теглото му не превишава един тон. Реджиани допълни, че салонът на Sesto Elemento си остава същия като в концептуалния модел. Всеки от собствениците ще получи специално изработена за него шофьорска седалка.
Lamborghini разкри още за серийното Sesto Elemento
Суперколата разчита на същия двигател като Gallardo LP 570-4 Superleggera - 10-цилиндров V-образен мотор с обем 5.2 литра и мощност 570 к.с. Въртящият момент е 540 Нм и се предава на четирите колела. Скоростната кутия е 6-степенен автомат.

По предварителни данни, от 0 до 100 км/ч машината ускорява за 2.6 секунди, а максималната скорост, която достига, е 320 км/ч. Ориентировъчната цена на автомобила е 2 млн. евро. "Sesto Elemento е за богати колекционери, които искат да се пробват на пистата", заяви дизайнерът на кола Филипо Перини.
Lamborghini разкри още за серийното Sesto Elemento
Снимки: Lamborghini

0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 11 години )
    Ламбо = Джета . факт
  • #10
    0 rate up comment 2 rate down comment
    gosho ( преди 11 години )
    loshoto e 4e e nemski dizaina ve4e..
  • #9
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Das Auto ( преди 11 години )
    Когато зад теб стои VAG може да се постигне всичко - и при Bugatti,Lamborghini,Bentley,Porsche и т.н.В противовес на затварянето на заводи,закриване на марки или лепене на емблеми върху чужди "капаци".Факт,Доше,факт!
  • #8
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Къде са тойотките ( преди 11 години )
    гледат и си водят записки по дизайн и космически технологии
  • #7
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Абе ти кьорав ли си? Ква Джета те гони пък тебе?
  • #6
    5 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Даваш 2 млн. и купуваш ДЖЕТА , смех у залата са тия от ВАГ.
  • #5
    10 rate up comment 11 rate down comment
    nikito_blend ( преди 11 години )
    За тези пари трябва да му пъхнат двигателя на авентадор поне.
  • #4
    8 rate up comment 9 rate down comment
    trb ( преди 11 години )
    ...kade sa vag haterite..ne vijdam...e naistina..pri tezi avtomobili mqsto za plastmasa ot Japan nqma....normalno e i tqh da gi nqma..
  • #3
    8 rate up comment 7 rate down comment
    sinbad0 ( преди 11 години )
    Причината за дяволски добрия дизайн е липсата на БЮДЖЕТ......просто задачата е да се направи красиво,без да се гонят финансови рамки.Така е доста по лесно,наемаш най добрите в бранша+ най,ама най добрите в маркетинга и нещата стигат до този продукт,който виждаме.Когато инженерите и дизайнерите искат нещо,а мениджърите искат кола за 15000евро с ДДС и печалба от 10-15% за дилъра включена в горепосочената цена нямат ни най малкия шанс да изглеждат така.....
  • #2
    35 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Всеки нов автомобил на Ламборджини изглежда като доставен от друга планета. Сякаш има извънземна технология в направата на дизайна.