IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi се отказа от проекта A2

Технологиите от електромобила ще бъдат използвани за други бъдещи модели

Audi се отказа от проекта A2

Ръководството на Audi взе решение да се откаже от серийното производство на електрическия автомобил А2, чийто прототип бе показан на изложението във Франкфурт преди 2 години. Очакваше се, че моделът ще бъде пуснат в серийно производство през 2015 г., но изданието Autocar съобщи, че това няма да стане.
Audi се отказа от проекта A2
Въпреки отказа от пускане в серия, в Audi са на мнение, че повечето разработки и технологии, използвани в електромобила, могат да бъдат използвани за бъдещи модели на компанията от Инголщад. Какви точно обаче са те, засега не се съобщава.

Показаният през 2011 г. концепт бе снабден с 85-киловатов електромотор, който се захранва от комплект литиево-йонни батерии. Това гарантира на машината преход от 200 км само с едно зареждане. За пълното възстановяване на заряда е нужна розетка с 240 волта, а времето нужно за зареждане е 4 часа.

От 0 до 100 км/ч машината ускорява за 9 секунди, а нейната максимална скорост е ограничена по електронен път до 148 км/ч. Основното, което отличава А2 от подобни модели, е че за направата му са използвани предимно алуминий и въглеродни нишки. Благодарение на това електромобилът тежи едва 1150 кг. Това е със 120 кг. по-малко от набелязания през 2011 г. основен конкурент – BMW i3.

Снимка: Audi

Тагове: audi a2
0 от 500