IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 най-очаквани премиери на 2013 г.

Някои от тях вече се появиха, дебютът на други ще бъде в Детройт

10 най-очаквани премиери на 2013 г.

Въпреки че зимата е в разгара си, ни очаква „гореща” година в автомобилостроенето. Изданието Consumer Reports предлага свое предложение за 10-те най-очаквани пазарни премиери на нови модели през 2013 г. Някои от тях вече се появиха пред публика през изминалата година, а другите ще дебютират на първата голяма изложба за 2013 г – тази в Детройт.

Audi Q3
10 най-очаквани премиери на 2013 г.

За да атакува BMW X1 на пазара Audi пуска обновена версия на Q3. Кросовърът е върху основата на Volkswagen Tiguan, като използва платформата и голяма част от компонентите му. Машината е с 25.4 см. по-къса от Q5 и ще се предлага с 4-цилиндрови, 2.0 литрови бензинов и дизелов мотор.

Chevrolet Corvette
10 най-очаквани премиери на 2013 г.

Обновеният Corvette е седмото поколение на американската спортна икона. С новия двигател LT1 V8 автомобилът ще ускорява от 0 до 96 км/ч (60 мили/час) за около 4 секунди. Освен това той обещава да бъде доста по-икономичен и екологичен от предишната версия. Купето ще се появи пред публика в Детройт.

Chevrolet Silverado
10 най-очаквани премиери на 2013 г.

Въпреки икономическата криза големите пикапи представляват огромен пазар, където водещите автомобилни строители се борят за превъзходство. Chevrolet не прави изключение, като новият Silverado обещава подобрения във всички насоки – визия, двигатели, сигурност, обзавеждане, икономичност, екологични показатели и т.н. Пикапът и близнакът му GMC Sierra ще бъдат на разположение на дилърите още през пролетта.

Fiat 500L

10 най-очаквани премиери на 2013 г.

Fiat прави опит да разшири гамата си, като предложи по-голям модел - подобен на Mini Cooper Countryman. Въпреки името си 500 L не е на платформата на познатия 500, а на по-големия Fai Punto. Едно от основните му предимства трябва да бъде голямата задна седалка и лесния достъп до нея, а също така и огромното предно стъкло, предлагащо отлична видимост.

Ford Transit Connect
10 най-очаквани премиери на 2013 г.

Ford се насочва към пазара на минивановете, пускайки Transit Connect, който ще се появи през есента. Според експертите това е микрован, който ще се предлага с 5 или 7 места и плъзгащи се настрани врати, които ще го направят още по-ефективен в градски условия. Предимство за модела ще бъде и 1.6-литровият EcoBoost двигател.

Honda Civic

10 най-очаквани премиери на 2013 г.

Само 18 месеца след излизането на новата версия на модела, ще видим и нейния фейслифт. Това се налага заради огромните критики, които претърпя новия Civic. В това число и тези от Consumer Reports. Очакват се промени както в екстериора, така и в обзавеждането на автомобила.

Jaguar F-Type
10 най-очаквани премиери на 2013 г.

F-Type е двуместен роудстър, който е по-голям от Porsche Boxster и Mercedes-Benz SLK, и ще бъде позициониран едно място под XK в моделната гама на марката. Машината ще се предлага с 3 избора на двигател – V6 с мощност 340 или 380 к.с., и V8 с 459 к.с. Единствената трансмисия е 8-степенен автомат. Най-високата версия – тази с V8 мотор, ще се предлага с адаптивно окачване, като в Jaguar са си поставали за цел да въведат напълно нови стандарти в производството на луксозни коли.

Mazda6
10 най-очаквани премиери на 2013 г.

Това е поредният седан със средни размери, чието ново поколение бе показано през миналата година. Автомобилът на Mazda се предлага с новата технология SkyActiv, която се отличава с икономия на гориво и отговаря на новите екологични стандарти. Mazda6 ще бъде на пазара от януари, а през пролетта трябва да се появи и версията с дизелов мотор.

Subaru Forester
10 най-очаквани премиери на 2013 г.

Обновеният Forester се включва в линията на Subaru с безстепенна трансмисия CVT и електрическо сервоуправление, като това помага за икономията на гориво при модела. Интериорът прави впечатление с меките си повърхности и високото качество на материалите, а за помощта на водача при паркиране ще се грижи задна камера. Моделът ще бъде на пазара през март.
 
Toyota RAV4

10 най-очаквани премиери на 2013 г.

Пионерът при компактните SUV-автомобили е на пазара още от началото на 90-те години на миналия век и това е четвъртото му поколение. Сред новостите са напълно нов дизайн и възможност за трети ред седалки. Освен това автомобилът получава обновен интериор и нова 6-степенна автоматична скоростна кутия. RAV4 ще се появи на пазара през януари.

Тагове: consumer reports
0 от 500
  • #19
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Audi ( преди 11 години )
    Ot Q3 ima prodadeni veche dosta, che daje i second hand. V BG premierata beshe 10.2011 !!!
  • #18
    7 rate up comment 2 rate down comment
    0 ( преди 11 години )
    А кога ще видим АУДИ А2??? НИКОГА!!! Сега прочетох , че се отказват от новия модел! Защо само от него????Тук информацията може да се появи след около седмица(и пак ще е добре)!
  • #17
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не знам как ще изглежда новия Транзит, но знам как изглежда новия Мерцедес - като Рено. Транзит Custom поне стана ван на годината. Общо взето нищо интересно не очаквам следващата година. те нещата ги представят поне година напред, за да и стане безинтересно на публиката и за да свикне с помията, която се опитват да и набутват автомобилните производители.
  • #16
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Audi Q3 прилича на китайски балон,купен от Илиенци! Как не намериха един дизайнер тия германци. Колите им приличат на балони от лунапарка.
  • #15
    1 rate up comment 7 rate down comment
    ( преди 11 години )
    Единственото интересно е как ще изглежда новият Форд Транзит и какъв дял от баницата ще вземе Форд. Защото досега този автомобил при тях не беше насочен към семейни, а към бизнес купувачи.Останалите неща не че са незначителни, но или фейслифт, или показани вече.
  • #14
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Нищо от изброеното неочаквам, освен може би Мазда 6 и донякъде Ягуар. Всичко останало може да мине в класацията " Грозотии на годината"
  • #13
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Любо ( преди 11 години )
    Къде е 4С ? Да не е вече в продажба ?
  • #12
    11 rate up comment 11 rate down comment
    doc ( преди 11 години )
    RAV4 i noviya AURIS shte ma4kat nared
  • #11
    8 rate up comment 7 rate down comment
    ....... ( преди 11 години )
    Toyota
  • #10
    9 rate up comment 4 rate down comment
    ....... ( преди 11 години )
    Mazda