IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американец „възроди” Nissan SSS

Дизайнерът създаде идеалния, поне според него, автомобил

Американец „възроди” Nissan SSS

Американецът Майк Енайа е истински фен на автомобилите, откакто се помни. Любовта му към тях е още от детството, когато със семейството си обикаля почти цял свят, и вижда най-различни коли. В крайна сметка Майк се установява в САЩ, където завършва архитектура и вътрешен дизайн.
Американец „възроди” Nissan SSS
През годините Енайа работи за GM и по различни проекти за тунинговото изложение SEMA. Една от последните му работи е създаването на конкурент на Subaru BRZ и Toyota GT 86, който Майк нарича SSS Concept. Той бе показан от изданието Carscoop.
Американец „възроди” Nissan SSS
„Опитах се да намеря идеалния автомобил за себе си – обяснява дизайнерът. – Всеки ден изминавам 200 км до работата си и обратно. Ориентирах се към Mustang GT и Subaru BRZ. Първият модел обаче не ми харесва като разход на гориво, а вторият не ми допада като стил. Затова и създадох нещо различно, тъй като се надявам един ден Nissan да възроди SSS.”
Американец „възроди” Nissan SSS
Енайа е нарекъл своето виждане за модела SSS - 010. Това е купе със задно предаване и двигател V6 с мощност 250 к.с. Теглото на машината е около 1400 кг., а според нейният създател базовата цена може да бъде около $24 500.

Снимки: Enaya Studio

0 от 500
  • #15
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Dido ( преди 11 години )
    Относно другите които критикуват мнението ми - хора, вие осъзнавате ли,че защитавате рисунка създадена като критика към два реални автомобила - Форд Мустанг е икона в тази индустрия, а Субато BRZ = Тойота GT86 е автомобил на годината според Top Gear! Някакъв художник критикува реални автомобили,а скачате на критиките към неговите рисунки .....:-) :-) :-)
  • #14
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Dido ( преди 11 години )
    konsa-ти какво искаш да кажеш?Че да рисуваш колички е равностойно на създаването на кола?!?Това с бирата го давам като пример за това,че не е нужно да можеш да създадеш нещо,за да имаш право да изкажеш мнението си за него!Трябва ли да взема Оскар за да си изкажа мнението за някоя холивудска боза?А относно рисунката-по-скоро аз ще направя бира известна колкото Хайникен от колкото това да стане кола!
  • #13
    1 rate up comment 3 rate down comment
    konsa ( преди 11 години )
    Ти какво искаш да кажеш?Че да правиш бира е като да правиш коли,може би?Ако не беше комични,щеше да е трагично.Пожелавам ти един ден и ти да създадеш нещо подобно и в него да не се консервира бира.Весела Нова година.
  • #12
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Истината ( преди 11 години )
    Абсолютно съгласен съм с @Triforce - Дизайнът е уникален и разни глупости, че прилича на това и онова са от хора без никакъв вкус. Искам я тази кола!
  • #11
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Dido ( преди 11 години )
    Абе Triforce ти защо просто не си кажеш оценката на колата, а тръгваш да даваш оценки за мнението на другите?!?!Аз коли немога да рисувам, но пък имам мнение и вкус и право да го изразя. Трябва ли да мога да правя бира за да кажа коя ми харесва и коя не?!?!Щом за те е супер яка си е твой пролем, че нямаш вкус. А това да се чудиш 2 часа каква е една кола не говори добри нито за дизайна нито за марката.Като видиш кой и да е модел на ферари или порше колко време ти трябва да се чудиш?
  • #10
    1 rate up comment 3 rate down comment
    ККК ( преди 11 години )
    Това не беше ли Нисан Съни по европейски. Поправете ме ако греша, просто се опитвам да се сетя кой модел по-точно възраждат.
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    123 ( преди 11 години )
    Ако всички бяхме автомобилни конструктори , би било много забавно. обаче ако въпроса е да се направи нещо ,което на всяка цена да не прилича на нищо друго на пътя , това не е чак толкова трудно.Принципно трябва и това нещо да е естетически издържано. Ако прибавим и логиката,че автомобила е продукт, съответно това нещо трябва и да се продава ... и така все в тази посока :) предполагам , следиш мисълта ми :)
  • #8
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    123 и Dido - абе момчета, вие нямате ли си друга работа? Направете и вие по една кола, каквато ще да е, сглобка, доработка, ама каквото си искате, пуснете я тук и да видим вие с какво сте по-добри! Колата е СУПЕР ЯКА! Не прилична на нито една кола на пътя и изглежда невероятно! Ако мине покрай вас ще се чудите 2 часа какво е това и така и няма да разберете!
  • #7
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Dido ( преди 11 години )
    Сплескана предница на Мустанг, разпъната задница на Мустанг, силует на GT 86 ... поне да си беше поиграл да попромени светлините ... всъшност е събрал в едно двете коли за които си е мислил .... "уникален" дизайнер ...
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    А,какво имаше в предвид,гений?