IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американци избраха най-иновативните автомобили

Моделът Tesla Model S бе посочен като най-високо технологичен модел

Американци избраха най-иновативните автомобили

Американското интернет-издание CNET определи най-иновативните автомобили и технологии за 2012 г. Журналистите от сайта са проучили повече от 100 различни модела и са посетили всички най-големи автомобилни изложения през годината.
Американци избраха най-иновационните автомобили
Tesla Model S. Снимка: Tesla Motor


За „най-технологичен модел” на година бе избран електрическият Tesla Model S. Седанът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.4 секунди, а с едно зареждане може да измине до 480 км.

Американската агенция за защита на околната среда (EPA) е пресметнала, че средната стойност на употребеното от Model S електричество за една година струва около $700. Това е четири пъти по-малко от сумата, която ежегодно харчи собственикът на еквивалентен по цена и технически характеристики автомобил с двигател с вътрешно горене.
Американци избраха най-иновационните автомобили
Chevrolet Volt
. Снимка: General Motors

Като „най-напреднал автомобил” бе определен хибридът Chevrolet Volt. Този модел е високо оценен не само от журналистите, но и от читателите на CNET. Само на електричество Volt може да измине 65 км, което е напълно достатъчно човек да отиде на работа и да се върне, без да му се налага да зарежда.
Американци избраха най-иновационните автомобили
Acura NSX. Снимка: Acura

Суперколата Acura NSX пък бе избрана за „най-добър концептуален модел на годината”. От изданието са впечатлени от хибридния агрегат на прототипа, в който влизат 3.5 литров, 6-цилиндров двигател, задвижващ задните колела, и двойка електромотори, всеки един от които отговаря за предните колела.
Американци избраха най-иновационните автомобили
Scion FR-S. Снимка: Toyota

Отличено бе и купето Scion FR-S, което се продава още като Toyota GT86 и Subaru BRZ. То спечели наградата за „Автомобил, който най-добре се рекламира сам”. От CNET подчертават главните достойнства на модела – достъпна цена, отлична управляемост  и двигател, който влезе в класацията за „най-добър мотор на годината".
Американци избраха най-иновационните автомобили
Porsche Boxster. Снимка: Porsche


Като „най-усъвършенстван автомобил” бе посочен Porsche Boxster. Третото поколение на немския роудстър е по-динамично от своя предшественик, като топ версия му ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.8 секунди. В същото време разходът на гориво при нея е редуциран с 15%.
Американци избраха най-иновационните автомобили
Bentley Mulsanne. Снимка: Bentley

Bentley Mulsanne пък получи титлата „най-впечатляващ автомобил”. Флагманът на британската марка, който в САЩ струва $350 000 се предлага в 144 цветови варианта на каросерията и с избор от 24 цвята естествена кожа за интериора.
 

Тагове: cnet
0 от 500
  • #20
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Едни предпочитат да ги викат в сервиза за проверка на стелките, а други да се обаждат да викат репатрака.
  • #19
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Къде са тойотките ( преди 11 години )
    подготвят нови СЕРВИЗНИ АКЦИИ за най-иновативните си творения
  • #18
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Оня "знаещия", баси глупостите дето е писал!
  • #17
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Дошо,гръмни се! ( преди 11 години )
    Вместо TSX, клиентите купуват Audi A4 защото... А4 със сходно оборудване не е толкова скъпо колкото 3-ата серия на BMW или C-класата на Mercedes и въпреки това осигурява контакт с германската автомобилна индустрия.Не са прости американците - и те искат контакт с германската автомобилна индусрия.Факт!
  • #16
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Fakt=МИРИЗМАТА....
  • #15
    3 rate up comment 7 rate down comment
    A=ha ( преди 11 години )
    Wse pak sa 2 na VAG,glupawo Doshe!2, a ne edna, i to Subaru.Fakt!
  • #14
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Ime ( преди 11 години )
    "може да измине 65 км, което е напълно достатъчно човек да отиде на работа и да се върне, без да му се налага да зарежда"Това не е вярно дори за Европа, какво да говорим за щатите...
  • #13
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Къде са фолксвагенче ( преди 11 години )
    ...няма ги при иновативните автомобили. Там както винаги има най-много японски коли!
  • #12
    13 rate up comment 11 rate down comment
    знаещ ( преди 11 години )
    На Бентлито какво му е иновативното?Многото цветове или формата на тухла четворка?На Бокстера и на него какво му е иновативното не се разбира? Подобрили са малко характеристиките на мотора и това е.Къде е иновативността?Шевито и него много го подпираха и спечели какви ли не награди,конглокси и др.глупости,а го спряха от производство.Интересно,като е толкова иновативно що го спират и защо Амперата в Европа е едно голямо разочарование и има смешни продажби.
  • #11
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    От 5 номинации 2 НЕ са на VW Group! ,защото едната е на английския Бентли, купен наготово от некадърните германчета,които иначе не могат да го произведат сами.Другата е Порше, купено наготово от некадърните германчета Фолксваген с безличните трошки.Затова няма нито един Фолксваген в класацията.Но има Тойота и тесла,които са партнъори на всичкото отгоре.