IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota вече има безжично зарядно

Това е първата компания в света, която предлага подобна технология

Toyota вече има безжично зарядно

Toyota вече има безжично зарядно
Toyota е първата компания в света, която предлага безжично зарядно устройство в свой автомобил. С него могат да се зареждат мобилни телефони, без да се използва кабел. Системата е налична като опция при бензиновите и хибридни версии на модела Avalon.

Зарядното Qi-устройство (Qi е глобален стандарт за безжично зареждане) се намира на централната конзола в салона на колата. За зареждането на даден телефон е необходимо единствено той да бъде поставен върху специалната повърхност на системата.
Toyota вече има безжично зарядно
Към момента революционната технология е съвместима с 34 смартфона, сред които LG Google Nexus 4, HTC Windows Phone 8X и Nokia Lumia 920. За мобилни апарати като Samsung Galaxy S III е необходим специален аксесоар.

Новата Toyota Avalon стъпи на пазара в САЩ през този месец. Луксозното возило не се продава в Европа.

Още по темата:
Toyota инвестира в безжично зарядно за хибриди
Toyota вече има безжично зарядно
Toyota вече има безжично зарядно
Снимки: Toyota

Тагове: toyota avalon
0 от 500
  • #18
    48 rate up comment 12 rate down comment
    guest ( преди 11 години )
    Тази технология за зарежда на телефони се предлага от около 1 година в Шевролет като опция. Не ми е ясно дали проверявате информацията си която публикувате, но когато пишете, че някой е първи в света - може елементарно да чекнете в Google дали не бъркате!
  • #17
    42 rate up comment 14 rate down comment
    @ ( преди 11 години )
    Първата глоба вече е на път от рекламата - за подвеждаща реклама, както винаги. Втора снимка - всеки знае, че това е iPhone. А iPhone не поддържа това безконтактно зареждане и няма адаптор за да го поддържа.... ще кажа само BIG FAIL!!
  • #16
    45 rate up comment 16 rate down comment
    един ( преди 11 години )
    ами карам 2 тойоти авенсис ,едната вече на 6 години ,чисто нови дизели ,освен ,че ми горят под6 ,пробвял съм ги до 240 , за 6 години разходи за ремонт извън смяна на масла и филтри 1000 лв ,толкова ,колкото харчех за 3 месеца за много от другите си коли ,пасати ,рена ,лади ,мерцедеси
  • #15
    48 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Japanese quality.Не случайно са най-продавани на пазара в САЩ, където трошки като Фикус и Клозеста не вървят!
  • #14
    38 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    "Вместо да си оправите колите" - какво искаш да кажеш, та те перманентно си ги отремонтирват
  • #13
    42 rate up comment 25 rate down comment
    doc ( преди 11 години )
    Поредната иновация на тойота, браво! А ние знаем че те са по най-смислените иновации! Най-новото, безжично зареждане на телефон, не е съвместимо с нито с iPhone, нито с върховите модели на самсунг. И какво стана - за да ползваш тази екстра, струваща гордите 1600$ доплащане, трябва й да си смениш телефона с някой скапан модел. Браво, тойота! Правилно. Вместо да си оправите самите коли да нямат нужда от 10 ремонта първите 2 години вие правите *** екстри! Браво! Това е "иновативната" тойота!
  • #12
    37 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    КОЛКО ГЛОБИ ЩЕ ОТНЕСАТ ЗА ТАЯ ГЛУПОСТ, АМЕРИКАНЦИТЕ ЩЕ ГИ СЪДЕРАТ
  • #11
    37 rate up comment 23 rate down comment
    стига кретенизми ( преди 11 години )
    Един *** е написал 12 от 15-те коментара!Знаем го и кой е - виртуално кара Civic на старо.
  • #10
    43 rate up comment 24 rate down comment
    Chervenoarmeec ( преди 11 години )
    Голям праз. Поредната буржоазно-капиталистическа изгъзица. Луд на шарено се радва. Колата е за да те вози, не за да е летяща чиния.
  • #9
    47 rate up comment 19 rate down comment
    Obrut ( преди 11 години )
    Нормално е Toyota да е лидер във високите технологии, това всички го знаем, не сме очаквали подобни новини от ВАГ-ените, например.Обаче друго ми е интересно - тъпият iPhone НЕ разполага с възможности за wireless charging, а тъкмо него са сложили за илюстрация, (въобще, според мен ябълката е аналог на ФВ - големи претенции и цени като за световно, а една GPS карта не могат да спретнат), вместо да използват лидера в това отношение Nokia Lumia 920...