IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota ще сваля цените на хибридите

Toyota Motor Corp. ще намалява разходите за производството на хибридни автомобили докато те не започнат да носят толкова пари, колкото и „нормалните“ бензинови коли.

Toyota ще сваля цените на хибридите
 Един от главните изпълнителни директори в компанията е съобщил пред Ройтерс, че плановете са, това да стане до 2010 година. Масатами Такимото, изпълнителен вицепрезидент по развитие на двигателите, заявява, че усилията по снижаване на разходите при производството на моторите и батериите започват да дават плодове. Структурата на разходите ще бъде драстично подобрена до 2010 година, когато компанията планира да постигне целта от 1 милион продадени хибридни автомобили годишно. 

Анализаторите очакват, че сегашният модел Prius в скоро време ще бъде преработен и ще се появи на пазара през 2009 година за първи път с литиево-йонна батерия. Такимото не е потвърдил тази информация, но е заявил, че литиево-йонната батерия, която Toyota разработва съвместно с Matsushita Electric Industrial Co. е технически завършена.
0 от 500