IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lancia на метан изминава 1300 км с едно зареждане

Версията Ypsilon Ecochic Methane разчита на 0.9 литров мотор

Lancia на метан изминава 1300 км с едно зареждане

Италия се слави като една от държавите в Европа с най-високи цени на бензина, но и с многото станции – над 900, за зареждане на автомобили, движещи се на метан. Именно за любителите на такъв вид машини е предназначена новата Lancia Ypsilon Ecochic Methane, която вече е на пазара.
Lancia на метан изминава 1300 км с едно зареждане
Автомобилът разчита на 0.9 литров двуцилиндров турбо-мотор TwinAir с мощност 80 к.с. Едно пълнене на събиращия 12 кг. метан резервоар на колата излиза около 12 евро и това според производителя е достатъчно за изминаването на около 400 км само на природен газ. Като се добави и бензиновия резервоар – 40 литра, то с едно зареждане Lancia Ypsilon Ecochic Methane може да измине около 1300 км.

Според информацията автомобилът изразходва средно 3.1 кг/100 км метан, отделяйки в атмосферата 86 гр/км вредни СО2 емисии. 

Любопитното е, че дори наличието на два резервоара не е намалило обема на багажника на колата и той си остава 202 л. За да се постигне подобно нещо обаче, е жертвана резервната гума.

Снимка: Lancia
.

0 от 500