IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дали спасението за Chrysler няма да дойде от Русия?

Chrysler може и да си намери спасител в лицето на руския милиардер Олег Дерипаска.

Дали спасението за Chrysler няма да дойде от Русия?
Последният останал кандидат за закупуване на проблемната група, все още е канадската Magna International Inc. Именно от канадската фирма съобщиха, че Дерипаска е готов да инвестира около един милиард и половина долара за да подобри положението на Magna в Русия и някои съседни пазари. 


Тази финансова инжекция може да бъде точно сумата нужна на Magna за да придобие контрола върху Chrysler, пише Motor Authority. Според информационната агенция Ройтерс, една от фирмите контролирани от Дерипаска има намерение да инвестира в Magna като закупи 20 милиона акции клас А с право на глас, на цена от 76.83 долара. 

От своя страна Magna е постигнала споразумение за сделка с друга канадска фирма - Onex Corp., която ще участва в закупуването на дял в Chrysler Group. В същото време една от фирмите на Дерипаска е собственик на втората по големина автомобилна фирма на Русия, която вече има сътрудничество с Magna и изработва автомобилни части заедно с нея. 

Има доста ирония във възможността една от най-известните и обичани от американците автомобилни фирми да бъде контролирана от канадци и руснаци. Легендарният Лии Якока, който ръководеше Chrysler преди двайсетина години едва ли е виждал бъдещето на фирмата точно така. 

Но защо не, след като китайците превзеха британска икона като Rover, a малайзийската фирма Proton ще прави евтин Lotus…..Светът се променя.
0 от 500