IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chevrolet Camaro минава на 4 цилиндъра

Новият базов двигател на модела ще е 2.0 литров с мощност 280 к.с.

Chevrolet Camaro минава на 4 цилиндъра

Базовият двигател за повечето американски масъл-кар винаги е бил поне V6, който от една страна придвижва автомобила без проблеми, а от друга оставя достатъчно място и за по-мощната - V8-версия. Намаляване на разхода на гориво и жестоките екологични изисквания принудиха производителите да вземат сериозни мерки и в тази насока.

Chevrolet Camaro минава на 4 цилиндъра

От Ford вече обявиха, че следващия Mustang ще се задвижва от 4-цилиндров турбоагрегат, а сега в същата посока поема и Chevrolet с новото Camaro. То ще получи версия на двигател на Cadillac XTS – 2.0 литров мотор с мощност 280 к.с. Информацията е сайта AutoEvolution, според който дебютът на автомобила с такъв двигател ще се състои през 2014 г.

Според информацията, в Chevrolet няма да се откажат от използвания досега V6 с мощност около 300 к.с. А тези, които не се притесняват от разхода на гориво, ще могат отново да разчитат на версия с 6.0 литров V8 двигател.

През 2014 г. ще се появи и съперникът на Camaro – Ford Mustang. И той, както повечето модели на марката, ще разчита на 4-цилиндров двигател от серията EcoBoost, чиято мощност няма да е много различна от тази на Camaro със същия брой цилиндри.

Снимка: General Motors

Тагове: camaro mustang
0 от 500
  • #1
    9 rate up comment 2 rate down comment
    thegangstagentle ( преди 11 години )
    Chevy Camaro SS, Ford Mustang boss 302 или Dodge Charger srt8, или Viper SRT10 roadster? За Бога, добре, че не ми се налага да избирам, иначе щях да се побъркам. Всички тези коли са чудесни и мечтани от мен.