IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia разкри подробности за Cee'd GT

Хечбекът ще разчита на 1.6 литров турбо-мотор с мощност 201 к.с.

Kia разкри подробности за Cee'd GT

Kia разкри техническите характеристики на хечбека Cee'd GT, който трябва да се появи на пазара през юни 2013 г. От компанията обявиха, че автомобилът ще се предлага в две версии – с 3 и с 5 врати.
Kia разкри подробности за cee'd GT
Новият модел ще се задвижва от доработен 1.6 литров бензинов турбо-двигател GDI с мощност 201 к.с. и максимален въртящ момент от 264 Нм. Агрегатът работи съвместно с 6-степенна механична скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 7.9 секунди, което означава, че cee'd GT е по-бавен от Golf GTI от 6-о поколение. За сравнение „немецът” има 210 к.с. и вдига от 0 до 100 км/ч за 6.7 секунди.

Освен това при корейската машина са преработени окачването и шасито. От стандартния Cee'd „горещия” хечбек ще се отличава с новата решетка на радиатора, предните фарове със светодиоди, агресивните брони, червените спирачни апарати и 18-инчовите джанти от лека сплав.

В салона на автомобила ще има спортни седалки Recaro, педали от лека сплав и различно изработени прибори. Производството на модела ще стартира в завода на Kia в Словения през май, като веднага след това автомобилът ще бъде на разположение на дилърите на марката в Европа.

Снимка: Kia
 

Тагове: kia ceed
0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    pr0 ( преди 11 години )
    Не ми коментирайте вопще тази прелест с скапаният голф. Най накрая КИА реши да сложи приличен двигател на просида. С нетърпение ще го очакваме..Браво!!!
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Абсолютише анонимише ( преди 11 години )
    Наистина има нов устремен дизайн , за сравнение Голф вече обяви, че ще си поднови дизайна.А използването на спортните седалки на Рекаро често се влагат в спортни купета,което означава, че спортните версии на Голф ги използват от доста по-ранни времена.И т.н. за Голфа...
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    пенсионера ( преди 11 години )
    АутоМедия, извинете за пародията,и за Златката,сега се сещам ,че Словения произвежда най-много авт. на глава от населението.
  • #5
    9 rate up comment 1 rate down comment
    K&G ( преди 11 години )
    Вече не робувам на марки,на времето имаше "Gold Star",които се преименуваха в "LG",а и Samsung са чудесен пример,узрява времето и на автомобилите!Дизайна е страхотен,ако гледаш през очите на 20годишен,за "пенсиите"има Golf7 ,но докато му падне цената,"набора" да ли ще рипа????ха ха ха
  • #4
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    За АутоПародия,Словения-Словакия е все едно,като Златка !
  • #3
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    А кои е казал,че са искали да е с динамика на гоуф гти? може би са искали доступен ажтомобил с нисук разход и прилична динамика?
  • #2
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Тия не могат ( преди 11 години )
    да достигнат показателите на Golf6,който знаем е една по-сериозна модификация на Golf 5 от преди 10-на години.Е.ах ти "иновативната" марка на Дошо!
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    KIA имат ли завод в Словения? Аз знам, че имат в Жилина, Словакия.