IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Спортен автомобил за ежедневна употреба

Това е новото Audi RS6 Avant

Спортен автомобил за ежедневна употреба

Спортен автомобил за ежедневна употреба
Audi представи новото поколение на един от най-функционалните спортни автомобили на пазара - суперспортния RS6 Avant. Това е комби автомобил, предлагащ огромно вътрешно пространство, задвижване към четирите колела и стряскащо добри динамични показатели.

Става дума за 560 к.с. при 5,700 об/мин и 700 Нм още при 1,750 об/мин, генерирани от новия 4.0-литров би-турбо V8 двигател. Бензиновото чудовище работи в комбинация с 8-степенна автоматична трансмисия, предавайки тягата към четирите колела посредством системата Quattro.

Ускорението от място до 100 км/час отнема 3.9 секунди, а максималната скорост на движение е ограничена по електронен път на 250 км/час. С опцията "Dynamic package" скоростта достига 285 км/час, а при поръчка на пакета "Dynamic plus package" - 305 км/час.

Освен мощен, новият RS6 Avant е и доста по-икономичен. Двигателят е оборудван със система старт/стоп, както и с такава, която деактивира четири от цилиндрите при слабо натоварване. Общото тегло пък е намалено с около 100 кг. Всичко това, според информацията от Audi, доставя средно потребление на гориво в рамките на 9.8 л/100 км - с 40% по-малко от старото поколение на колата.

За да обуздаят мощността на би-турбо двигателя инженерите на марката са заложили на мощна спирачна система, която при доплащане може да бъде карбон-керамика. Стандартното окачване е въздушно, адаптивно и снижава колата с 20 мм.

Що се отнася до дизайна на новото RS6 Avant, той продължава традициите на старите поколения, залагайки на новата фирмена идентичност на марката. В салона обстановката е спортна, но и луксозна. Седалките са облечени в алкантара/кожа, а за спортният нрав на колата напомнят елементите от карбон и алуминий. Налични са още спортен волан, осветени прагове, инфо-развлекателната система MMI, хедъп дисплей, озвучителна система Bang & Olufsen с 15 говорителя, достъп до интернет и много други.

Цените на новото RS6 Avant, описвано от Audi като "спортен автомобил за ежедневна употреба", стартират от £77 000. Пазарната премиера на модела ще се състои това лято.

Снимки и информация: Audi

0 от 500
  • #48
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
  • #47
    1 rate up comment 0 rate down comment
    A8W12 ( преди 11 години )
    БЕЗ КОМЕНТАР
  • #46
    4 rate up comment 0 rate down comment
    trex ( преди 11 години )
    Уникално красив и практичен автомобил със сериозни спортни възможности. Страхотно!!!
  • #45
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    тоя па долния,трай бе,по-добре хвани граматиката,че тая лимОзина да не е направена от лимони бе селчук
  • #44
    3 rate up comment 1 rate down comment
    до дошо ( преди 11 години )
    Добре помисли колко коли знаеш с такова ускорение. Бас ловя че ще са не повече от 10 и всичките до една ще са двуврати малки купета. При големите лимузини такова чудо няма да видиш, дори и при тунингованите може да няма такова ускорение. Следващя път като решиш да се направиш на много видял се поразрови, проучи и после може и ти да се поклониш, щом като немците са накарали този"слон" да ускорява като двумесно ферари.
  • #43
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Дошо по добре да мълчиш когато виждаш такива коли. Относно новото rs6 мога само да направя дълбок поклон пред инжинерите на този автомобил. Колата иманенормално добра динамика за габарита и конските сили. И това което впечатлява дай-много е че освен че са намалили обема на двигателя и копските сили спрямо старото rs6 са увеличили динамиката от 0-100км. До потресаващите 3.9сек. И са свалили разхода почти на паловина от старото rs6. Просто феноменално.Не ми се мисли като я барнат тунерите.
  • #42
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    RS6 винаги най-доброто в своя клас.Не се и съмнявах,че нема да е брутално,но честно казано надминаха очакванията ми.Евала много доброоо ;)
  • #41
    0 rate up comment 8 rate down comment
    Абсолютише анонимише ( преди 11 години )
    Анонимен с АМГ-то, правилно,екстремното каране със задно предаване е най-вълнуващо,с предно-си е оцеляване на предела с допълнителни "хватки", а 4х4-си е непредсказуемо - кога и кое от горните първо ще възникне.
  • #40
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ами ,нали това го питам! Като му гледам избора на авт., нищо чудно!
  • #39
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    -"кефа да усетиш мощността отзад." Eeeeeee?