IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американец оцеля след 60-метрово падане с Mustang

На спасителите са били необходими близо 24 часа, за да успеят да открият и извадят младежа

Американец оцеля след 60-метрово падане с Mustang

Американец оживя след като излетя от път край Санта Барбара със своя Mustang Convertible. Това съобщи вестник LA Times, според който 21-годишният Томас Дули не се е справил с управлението на машината, докато пътувал за мач на един от местните колежански отбори по американски футбол.
Американец оцеля след 60-метрово падане с Mustang
Разследването е показало, че Дули не е бил пиян и не е разговарял по телефона си по време на инцидента. Той е изпуснал един от завоите и автомобилът му излетял в пропастта. На спасителите са били необходими близо 24 часа, за да успеят да открият и извадят младежа, който е закаран в болница в тежко състояние.

За щастие, машината се оказала доста здрава, а Дули е имал мобилен телефон в себе си. След като не се прибрал у дома, родителите му се обадили на мобилния оператор, който успял да открие къде се намира телефона.

В болницата Томас е претърпял няколко операции, в това число и на главния мозък. Той не може категорично да даде отговор какво е причинило инцидента, но според експерти младежът е карал прекалено бързо и дори системата ESP не е успяла да го задържи на пътя. Затова Дули е категоричен, че повече няма да кара толкова мощен автомобил и ще си купи по-скромна Toyota.

Електронните системи на колата може и да не са помогнали особено при този инцидент, но като цяло за последните 3 години те са спасили живота на над 2300 души в САЩ. Това показва изследване на американската агенция за безопасност по пътищата (NHTSA). То разкрива, че през 2010 г. 87 % от пикапите и всъдеходите и 76 % от леките автомобили в страната са снабдени стандартно със система ESP. От септември тази година всички производители са длъжни да слагат системата на своите автомобили. Според предвижданията на агенцията най-късно до 15 години всички машини по пътищата на САЩ ще разчитат на тези технологии.

В Европа ESP е задължителна за всички нови коли, произведени след 1 ноември 2011 година. 

Снимка: Twitter
 

Тагове: esp
0 от 500