IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia Duster ще получи 1.2 литров турбо-мотор

Промени ще има и във външия вид на кросовъра

Dacia Duster ще получи 1.2 литров турбо-мотор

Обновеният Dacuia Duster ще получи 1.2 литров бензинов турбо-мотор с мощност 115 к.с. Това съобщиха медиите в Русия, където моделът се продава под марката Renault. Според публикации модернизация ще претърпят и дизеловите мотори с мощност 90 и 110 к.с.
Dacia Duster ще получи 1.2 литров турбо-мотор
Освен промени в моторната гама Duster ще получи и нов външен вид, като предната му част ще бъде изпълнена в стила на новото поколение на Sandero и Logan. Целта е кросовърът да бъде максимално приближен до новата дизайнерска линия, налагана от Renault. Тези промени обаче няма да се отразят на цените на модела.

Любопитното е, че в Германия през тази година Duster (на снимката) записа спад на продажбите, като за първите 10 месеца бяха отчетени 16 577 бройки, което е с 13.4% по-малко от същия период на 2011 г. Подобни са резултатите и на някои други пазари в Европа и затова обновяването на модела е задължително, но все още не е ясно кога ще стане то.

Снимка: Dacia

Тагове: dacia duster
0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Наистина дизайна не е от най-сполучливите, но могат да копират практиката на някои други компании. Да сменят предната решетка през 1-2 г. и да обявяват модела за нов. :)