IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini Urus може и да не излезе в серия

Нямаме нужда от такъв автомобил, призна шефът на компанията

Lamborghini Urus може и да не излезе в серия

Кросовърът Lamborghini Urus, чийто концепт бе показан на изложението в Пекин тази година, може и да не се появи в серийно производство. Това призна изпълнителният директор на компанията Стефан Винкелман. Пред изданието Auto Express той съобщи, че пускането на Urus не е сред приоритетите на Lamborghini.
Lamborghini Urus може и да не излезе в серия
„Със сигурност в този момент компанията ни не се нуждае от Urus – коментира Винкелман. – Разполагаме с много нови модели, които се продават отлично и ще продължат да го правят за бъдеще. Urus няма да се появи преди 2017 г., но не е изключено Бордът на директорите да се откаже напълно от него.”

Все пак, ако кросовърът на Lamborghini стигне до конвейра, той ще раздели двигателите си с Audi, а платформата MLB ще бъде взета от Volkswagen.

Lamborghini ще се занимава с това, което прави най-добре – проектиране и производство на суперавтомобили”, каза още Винкелман. И не отрече възможността за пускането на Superleggera-версия на модела Aventador. „Да,  наистина Aventador е чудесна машина, но винаги можем да направим нещо по-голямо. Вече имаме някои идеи за това”, допълни босът на Lamborghini.

Снимка: Lamborghini

0 от 500