IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford отлага пускането на нови S-Max и Galaxy

Компанията намали двойно производството на B-Max

Ford отлага пускането на нови S-Max и Galaxy

Решението на ръководството на Ford да закрие завода си в Белгия ще се отрази на готвените промени в моделната гама на компанията. Според германското издание Auto Motor und Sport това ще доведе до отлагане на пускането в производството на новите модели Galaxy и S-Max (на снимката).
Ford засега отлага пускането на нови S-Max и Galaxy
Ford смята да затвори 3 от своите заводи в Европа, в това число този в Гент (Бел), където се произвеждат Mondeo, S-MAX и Galaxy. Когато това стане, тези модели ще трябва да бъдат пренасочени към предприятието на компанията в Испания. Промяната ще засегне първо новото Mondeo, което трябваше да се появи догодина, но сега ще бъде отложено за 2014 г. Все още не е ясно за кога ще бъде насрочено пускането на S-MAX и Galaxy.

От европейската централа на Ford отказаха коментар с краткото „Компанията не обсъжда с никого бъдещите си производствени планове”. Знае се обаче, Ford вече намали двойно производството на новия B-Max в Румъния заради спада на продажбите на пазара в Западна Европа.

Снимка: Ford

0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    бъчо ( преди 11 години )
    Работата замириса още при смяната на Мартин Смит преди ако не греша повече от година, който бе шеф на европейското подразделение. Тогава писах коментари, че това не е на добре. Това бе при появата на глобалния Фокус, който повечето от вас не харесват, включително и аз в началото. Все пак кутията не е важна. Обаче бях поне 80 % дигурен, че махането на Мартин Смит е станало заради някакви противоречия за продуктовата гама в Европа. Сега вече съм 95 % сигурен, че е така.