IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ще пусне по-евтина М-версия

Модификацията на седана 1-Series ще разчита на двигател с 300 к.с.

BMW ще пусне по-евтина М-версия

BMW разработва бъдещия си седан 1-Series, като инженерите на компаният готвят и негова М-версия. Най-вероятно тази модификация ще бъде с предно предване и ще получи 4-цилиндров, 2.0 литров турбо-мотор с мощност от 300 к.с. Това съобщи издание Autocar, което показа и своето виждане за това как ще изглежда машината.

BMW ще пусне по-евтина М-версия

Към момента в германския концерн обмислят две възможности за платформа на седана 1-Series. Първата е шасито с предно предаване, което бе показано на концептуалния модел Active Tourer по време на изложението в Париж. С него „единицата” ще може да се конкурира с новите седани Audi A3, чийто прототип видяхме през 2011 г., и Mercedes-Benz CLA.

Втората възможност е да се използва шасито на настоящата 1-Series, която се предлага като хечбек с 3 и 5 врати. Тук обаче има сериозен проблем, тъй като седан на тази платформа ще струва с около 15% повече отколкото подобна машина на шаси с предно предаване.

Очаква се „напомпаната” 1-Series да се появи на пазара не по-рано от втората половина на 2015 г. Тя трябва да бъде най-евтината „М”-ка на баварския концерн. В момента настоящото поколение на BMW 1-Series се предлага в една спортна версия - M135i xDrive. Тя разчита на 3.0 литров, 6-цилиндров мотор с 2 турбини и мощност от 320 к.с.

Тагове: m-performance
0 от 500