IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Две са офертите за закупуване на Aston Martin

Сделката трябва да бъде финализирана до края на седмицата

Две са офертите за закупуване на Aston Martin

Кувейтската инвестиционна група Investment Dar е получила две предложения за купуване на 50% от акциите на Aston Martin, чиито собственик е. Изданието Financial Times, което се позовава на свои източници твърди, че кандидатите са индийската компания Mahindra & Mahindra и европейската група InvestIndustial.

Две са офертите за закупуване на Aston Martin

Офертата на InvestIndustial е за 250 млн. паунда (малко над 400 млн. евро), като в нея е включено и бъдещо техническо сътрудничество на Aston Martin с Mercedes-Benz. Колкото до предложението на индийците - не е ясно за каква сума е. Заради евентуалното сътрудничество с Mercedes-Benz експертите са на мнение, че InvestIndustial има по-голям шанс да купи акциите на британския производител.

Преговорите са сделката са се състояли през изминалия уикенд, като според източника на Financial Times двете страни са постигнали съгласие по икономическите въпроси на сделката. И тя трябва да бъде завършена до края на настоящата седмица. Собствениците на Investment Dar в момента владеят 64% от акциите на Aston Martin, които закупиха през 2007 г. от Ford за сумата 479 млн. паунда. Като евентуален нов собственик на английската марка се спрягаше и компанията Toyota, но японците явно са се отказали от борбата.
 

Тагове: investment dar
0 от 500
  • #4
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Стария критик ( преди 11 години )
    Браво! Последното изречение е най-важното, от него се разбира че марката има бъдеще. Защото беше ли ги взела тойота, значеше погребението на астън като аристократични, баровски и скъпи коли. Щяха да станат напудрени тойоти точно като лексус. Махиндра са една идея по-добра от тойота и пак ще скапят марката, но доколкото виждам истинския претендент е европейския фонд. И голяма промяна няма да има, просто от сега нататък ще използват мотори на бенц с техен индивидуален уникален дизайн!
  • #3
    8 rate up comment 3 rate down comment
    защо да купуват ( преди 11 години )
    корейците, след като могат безнаказано да крадат?
  • #2
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Аз бих препоръчал на корей;ите от хюндай и киа да купят тази британска марка. така ще могат да започнат да продават и луксозни спортни коли като с марката ще получат и ноу хау как се правят спортни двигатели и трансмисии. А и няма да им се налага да пробутват КИЯ с форма на ситроен или БМВ като премиум модел. А вече ще имат дицайн и спортна марка с име. Както и да е имам чумството че корейците няма да се сетят, както не се сетиха и за СААБ преди това.
  • #1
    11 rate up comment 14 rate down comment
    Дифорс Валвматиков ( преди 11 години )
    "нов собственик на английската марка се спрягаше и компанията Toyota, но японците явно са се отказали от борбата"Няма как да се откажеш от нещо, за което не си изразявал желание!Да ви кажа честно и АЗ се отказах от борбата, но Аутомедия нищо не писа!