IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фетел тества нов автомобил на Infiniti

Най-вероятно става дума за модел от G-семейството на марката

Фетел тества нов автомобил на Infiniti

Действащият световен шампион във Формула 1 Себастиян Фетел участва активно в тестовете на нов сериен автомобил на компанията Infiniti. Заедно с него в изпитанията се включи и друг пилот от Формула 1 – Себастиян Буеми, като двамата караха прототип на новия модел първо на писта в Япония, а после и на „Нюрбургринг” в Германия.
Фетел тества нов  автомобил на Infiniti
„Фетел хареса много изпитанията на автомобила, но и отправи няколко критики по негов адрес. За нас това е много важно, тъй като съветите на пилот от неговата класа могат много да ни помогнат”, бе коментарът на хората от Infiniti.
Фетел тества нов  автомобил на Infiniti
Не бяха дадени подробности за машината, но според запознати става дума за новото поколение на Infiniti G. Външността на модела е по мотивите на концепта Emerg-e, като той ще сподели много детайли и агрегати със следващото поколение на Mercedes-Benz C-class.
Фетел тества нов  автомобил на Infiniti
Очаква се като част от договора за сътрудничество между алианса Renault-Nissan и концерна Daimler компанията Infiniti да получи достъп до дизеловия мотор с обем 2.1 литра, който е познат от кросовъра Mercdes-Benz GLK250 BlueTEC. Освен него в гамата мотори на бъдещия модел ще влязат модернизиран V6 с обем 3.7 литра, турбо-мотор за спортната версия IPL и хибриден агрегат, обединяващ 3.5 литров бензинов двигател и електромотор.

Следващото поколение на Infiniti G ще бъде официално представено на автомобилното изложение в Женева през март.

Тагове: daimler renault-nissan
0 от 500