IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сервизна акция за Renault Twizy

Причината е теч в спирачната система на електромобила

Сервизна акция за Renault Twizy

Компанията Renault съобщи, че ще отзове повече от 6000 електромобила Twizy, което е ¾ от общо произведените машини. Причината е теч в спирачната система, който може да доведе до нейното блокиране.
Renault праща на сервиз 75% от Twizy
Според представители на френския приозводител, цитирани от агенция France Press, ще бъдат отзовани точно 6247 автомобила, произведени след 1 май 2012 г. От тях 1736 се намират на територията на Франция. Собствениците на тези електромобили са посъветвани да посетят сервизите на своите дилъри за проверка, която ще отнеме не повече от 30 минути. Ако проблемът бъде открит, то за неговото отстраняване ще бъдат нужни 2 часа.

Renault Twizy е напълно електрически автомобил, представляващ нещо като хибрид между скутер и автомобил. Пълното зареждане на електромобила отнема около 3 часа, като той може да измине 100 км. Цената на машината е 6990 евро, като в някои държави като Испания например тя се предлага като подарък за клиент на Renault, който си е закупил седана Laguna или минивана Espace.
 

Тагове: renault twizy
0 от 500
  • #8
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Вагнер до долния ( преди 11 години )
    И кво си изпатил точно пък ти от Рено уе?Я ни светни малко,защото от 12 г, карам Рено и все чакам да си изпатя,а това така и не се случва...
  • #7
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Пролетта и правих тест драйф.Ако някой,като дете е карал лагерна количка,усещането е подобно.Колата бих казал е пълно недоразумение.Лятна,кола,която при лошо време е абсурдно да се кара.Цената е горе-долу ОК,но има едно голямо НО.Със ситни букви е написано,че това е цената на автомобила без батерията.За батерията се доплаща 100 евро към цената на лизинга за всеки месец за срок от 3 г.Значи 36 месеца*100 евро са 3600 евро към цената,т.е. реално колата ще ви струва 10590 евро.Четито!
  • #6
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    И за да не звуча като пълен ***, ще кажа какво знам от брат ми. Той е завършил авиомоделизъм и хидравлика. Беше споменал за някакви сили, когато много тежка кола удря много лека кола, че леката не реагира толкова на удара, а буквално отскача настрани. Т.е. - ако тялото ти издържи на обратният отскок, самата кола няма как да те смаже реално. Може по-скоро да си счупиш врата. Но това е в супер краен случай и може би при челен сблъсък с доста висока скорост, където никой не е застрахован.
  • #5
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Може да не харесвам френските коли, но ако ме натресеш с Голф 2 отстрани, където са най-здравите елементи, Голф-а може и да ти се разпадне :D Дано да оживееш :)
  • #4
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Иво ( преди 11 години )
    с това скутерче ако те натресе някой голф ще те събират с лопатка от голф игрището в перник
  • #3
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Ития като Toyota ( преди 11 години )
    3/4 -ти от колите им дефектни.
  • #2
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    както се казва в рекламата на клио - хората не могат да забравят момента,в които са го видели за първи път.... Аз пък след толкова години не мога да забравя момента,в който продадох моето клио...
  • #1
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Вагнер ( преди 11 години )
    Явно Рено се учат от Тойота.