IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И GM залага на 8-степенни трансмисии

Chevrolet Corvette и Cadillac ATS и CTS първи ще получат новите скоростни кутии

И GM залага на 8-степенни трансмисии

General Motors приключва разработката за внедряване на 8-степенни автоматични скоростни кутии за своите модели. Новите трансмисии ще се предлагат за моделите на концерна с предно и предаване и със задвижване на четирите колела.
И GM залага на 8-степенни трансмисии
Скоростните кутии са почти готови, но все се правят различни настойки. И докато тестовете още продължават, ръководството на концерна сключи договор с японската компанията Aisin. Тя ще произвежда и доставя също 8-степенни автоматични скоростни кутии за моделите на GM, но само със задно предаване. Договорът е за една година, като след този срок американският концерн трябва да бъде напълно готов със своята разработка на трансмиите и съответно да замени тези на азиатската фирма.

Първите модели, които ще получат новите трансмисии на японския производител, ще бъдат следващите поколения на Chevrolet Corvette и Cadillac ATS (на снимката) и CTS. Що се касае до скоростната кутия на GM – тя ще бъде използвана на първо време за моделите с предно предаване, построени на платформата Epsilon II - Cadillac XTS, Chevrolet Impala и Buick LaCrosse.

Тагове: gm aisin
0 от 500
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не мисля, че са най-здрави. Имах горчив опит с 09D... Модела който слагат на Кайен. След 100 000 километра започва да лашка. Кофти материал на управлението на скоростната кутия :(
  • #1
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 11 години )
    Тия модели с трансмисиите на Тойота (Аисин) сигурно ще са най-търсени след време защото ще са с най-здравите трансмисии.