IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda ще прави малък премиум автомобил

Японците готвят конкурент на Citroen DS3 и Mini

Mazda ще прави малък премиум автомобил

Mazda има намерение да създаде нов модел, който ще се бори за място на пазара в Европа в клас „премиум-супермини” и ще се конкурира с модели като Citroen DS3 и Mini. Това разкри вицепрезидентът на Mazda Europe Ичиро Хиросе.
Mazda ще прави малък премиум автомобил
„Нашата компания отдавна проявява интерес към малките автомобили от премиум клас и мисля, че до 2-3 години бихме могли да представим подобен модел”, коментира Хиросе.

Засега за проекта на японците не се знае много. Те имат известен опит в тази насока с показания през 2008 г концептуален модел Kiyora (на снимката), в който Mazda видя переспективен градски автомобил. Този проект обаче така и не бе пуснат в серийно производство, защото азиатците имаха други приоритети.

На външен вид обаче новия модел ще се отличава от Kiyora, най-вече заради това, че през 2008 г. концептът бе създаде от дизайнера Лоренс ван дер Акер, който по-късно напусна Mazda и започна работа в Renault.

Очаква се бъдещият луксозен мини-модел на японците да бъде в стила на CX-5 и новата Mazda6, където своите идеи показва новият главен дизайнер на марката Акира Таматани.

Тагове: mini citroen ds3 mazda kiyora
0 от 500
  • #6
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    СаМО НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ БОРИ С мини ИЛИ С КОГОТО И ДА Е.тОВА Е НЯКАКВА ЯВНО ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА ИЗМИСЛИЦА.Минито е нищо повече от един надценен модел,който няма абсолютно никакви по-големи качества от който и да е друг градски автомобил.Кола за гъзария и нищо повече.А с този водомер по средата е направо трагедия.Да не забравяме,външно е много грозен.Мазда нека създадат един добър автомобил,както само те си знаят,пък тогава да го противопоставят на когото си искат.
  • #5
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Wane ( преди 11 години )
    Пазарният успех на даден автомобил често няма пряка зависимост с комплексните му качества най-вече при "lifestyle" моделите. Аз не твърдя, че Мазда няма да направят добра кола, но ти гарантирам, че поне на европейския пазар появата и няма да се отрази на продажбите на Mini.
  • #4
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Аз пък мисля, че имат шанс! Мазда имат най-качественият и удобен интериор от японските автомобили (лични впечатления). Ако тук се напънат, може и да изкарат конглокент на МИНИ. Но трябва цената да е поне 1000 евро отдолу. Мини куфара вози кофти и няма кой знае какво вътре в него, освен гъзария. Като купувах Королата гледах Мини Купър много пъти и доста се колебаех...Ако Мазда пуснат конглокент, определено ще има някакъв успех!
  • #3
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Wane ( преди 11 години )
    Абсурд е да се преборят с Mini
  • #2
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Ако го направят, това ще е най-добрият японски автомобил! :)
  • #1
    16 rate up comment 14 rate down comment
    speedart ( преди 11 години )
    Това мяза на усукан ***....