IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайски пилот ще кара във Формула 1

Ма Цин Хуа ще се състезава за HRT

Китайски пилот ще кара във Формула 1

Китайският пилот Ма Цин Хуа ще кара за Hyspania Racing Team (HRT) през следващия сезон. В момента той е резервен състезател на отбора, като взе участие в 3 от свободните тренировки преди официални стартове от шампионата.
Китайски пилот ще кара във Формула 1
Първи новината съобщи британският журналист Джон Сейвърд, който се позова на свои източници в HRT. От отбора реагираха веднага и свикаха пресконференция, на която отрекоха да са решили подобно нещо. Но пък допълниха, че са впечатлени от качествата на китаеца и смятат да разчитат на него за бъдеще.

"Ние сме млад отбор и трябва да гледаме в бъдещето - обяви Давид Бунсебо, търговски директор на HRT. - Сигурни сме, че искаме да продължим съвместната си работа с Ма."

Според експерти обаче обявяването на китаеца за основен пилот на тима е въпрос на време, тъй като той ще успее да осигури сериозни спонсори от страната си. Подобна практика е често срещана при по-малките отбори във Формула 1.

В момента Ма Цин Хуа е на 24 години. Името му стана известно преди 6 години, когато караше в италианската Формула 3000 заедно със сегашния пилот на Williams Пастор Малдонадо (Венецуела). Тогава китаецът завърши на 10-о място в крайното класиране.

Ако информациите се окажат верни, Ма ще заеме мястото на пилот от друга екзотична дължава – Нараир Картекян (Индия). От HRT вече потвърдиха, че Педро де ла Роса (Испания) остава титулярен пилот и за следвакщия сезон.

0 от 500
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    бъчи ( преди 11 години )
    Не мисля, че е точно така. Доказва го Кими. Световен шампион във F1, но в рали шампионата бе мноооого назад въпреки, че имаше същия автомобил като на Льоб и сие. Сега пак спечели ГП на Саудитска Арабия, ама да стане първи във WRC ще стане, ама не това хилядолетие. Във Ф1 няма случайни хора, та били те и платени пилоти. Всички са платени, но хората плащат за качества, не за сини очи.
  • #1
    5 rate up comment 3 rate down comment
    speedart ( преди 11 години )
    Айдее , менте и в Формула 1.....