IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американският DeltaWing се разби на тренировка

Пилотът на автомобила се оттърва невредим от инцидента

Американският DeltaWing се разби на тренировка

Уникалният автомобил DeltaWing претърпя сериозна катастрофа по време на тренировките за Petit Le-Man, която е част от американските серии ALMS. Според изданието Autosport, по време на инцидента пилотът на машината Гунар Жанет е бил подложен на натоварване от 7g. Въпреки това състезателят се е оттървал без наранявания.
Американският DeltaWing се разби на тренировка
Сблъсъкът става на пистата Road Atlanta в щата Джорджия. Жанет изпреварва по-бавното от него Porsche от категория GTC, след което пилотът на германската машина се опитва да запази оптимална траектория зад своя съперник. Пилотът на Porsche обаче предприема маневрата твърде рано, закача прототипа и го изпраща във въздуха.

"Провървя ми, защото момчетата от екипа са направили много здрава кола - разказва Жанет след инцидента. - От фотографиите се вижда, че автомобилът е в много лошо състояние, но шасито понесе напълно нормално удара. Имаме всички нужни части, за да го ремонтираме".

В отбора на  Highcroft Racing, която подготвя колата за участие в ALS са убедени, че ще успеят да отстранят щетите до събота, когато стартира надпреварата, известна още като "1000 мили на Атланта".


 

Тагове: deltawing
0 от 500
  • #4
    15 rate up comment 1 rate down comment
    - ( преди 11 години )
    Ако пилота на Поршето беше пуснал газта и натиснал спирачка по-рано а не секунда преди удара, както се вижда на клипа едва ли щеше да се стигне до този удар. Но това е само мое предположение. Важното е че няма сериозно пострадали.
  • #3
    21 rate up comment 0 rate down comment
    cojones ( преди 11 години )
    Пилота на поршето Питър Ласафр си е признал в интервю пред Speed че е загубил сцепление излизайки от завоя и е напуснал състезателната си линия врязвайки се в DeltaWing.
  • #2
    25 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    поршето щеше да излезе на тревата точно преди тунела - нисана трябваше да му остави повече място.
  • #1
    18 rate up comment 19 rate down comment
    Бай Мадур ( преди 11 години )
    Извод: Стойте далеч от презавиващите Поршета :D :D