IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda Octavia III се появи на видео

С минимален камуфлаж

Skoda Octavia III се появи на видео

Външността на третото поколение на Skoda Octaviа вече не е загадка. Возилото беше заснето по време на тест с минимален камуфлаж - единствените прикрити елементи на колата са предните фаровете и малка част от задната колонка.



Това, че чехите прикриват този елемент от задната част на колата най-вероятно означава, че Octavia ще продължи да бъде лифтбек (хечбек, който изглежда като седан). Ясно е и това, че моделът ще запази познатия дизайн на марката, но ще се отличава с по-плавни форми, устремена предница и наперена задна част.

Skoda Octavia III ще бъде четвъртият модел, построен на модулната платформа MQB на концерна Volkswagen. Според неофициална информация дължината на модела ще бъде увеличена, а междуосието ще нарасне със 100 мм - до 2678 мм. Това ще се отрази благоприятно на пространството в купето, на обема на багажника и возията на колата.

Новата платформа предполага и нови двигатели - както бензинови (MOB), така и дизелови (MDB). Все още не е ясно кои ще бъдат те, но запознати твърдят и за хибридна версия с мощност 150 к.с., която използва бензинов двигател 1.4 TSI и електромотор.

Всички подробности за Skoda Octavia III ще бъдат разкрити през месеца март 2013 година по време на изложението в Женева.

Тагове: skoda octavia
0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    dragozow ( преди 11 години )
    Прилича на A6, има и неговия размер.
  • #7
    3 rate up comment 7 rate down comment
    trb ( преди 11 години )
    btw prodavam Skoda Oktavia RS (benzinova) 2010 godina kupuvana ot skoda bg(ne e facelifta i e proizvedena 2009) na 170000km sedan za 19500 ....ako ima jelaeshti na email da ostavqt telefon mishooooo***mail.bg ot Sofia sum ;p
  • #6
    14 rate up comment 2 rate down comment
    масури ( преди 11 години )
    Тази нито е нова, нито е тестова. Това е О2 преди фейслифта с Dino фарове, решетка от Superskoda.com, задна RS-ова броня без отразителите. Дори се вижда къде са били. Страничните огледала също са сменени и това е. Това видео го има из много сайтове. Имам О2, същата черна..
  • #5
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Откровено и анонимно ( преди 11 години )
    Е,колко дълги дни и нощи ни очакват до 2013 г., та да видим тези непознати за автомобилостроенето новости
  • #4
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Егати Аудито
  • #3
    20 rate up comment 6 rate down comment
    до първия ( преди 11 години )
    То пък щото другите производители не правят така, нали?! Ами новият Фокус не е ли уголемено копие на Фиеста, дето я пуснаха преди 4 години?! Ами Пежо 308 не е ли просто фейслифт на 307?
  • #2
    16 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    И аз веднага те познах че си ДЕБИЛЕН.
  • #1
    17 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Веднага се познава, че това е нов модел, ама наистина веднага!!! Ами то и на сегашната Октавия, ако и налепим такива лепенки, ще изглежда по същия начин... Новото е максимално 2 предни фара, решетка и броня! Толкова могат...