IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е Opel Cascada

Новото кабрио на немската марка ще стъпи на пазара в началото на 2013 година

Това е Opel Cascada

Това е Opel Cascada
След като показа няколко тийзър снимки на новото си кабрио, Opel разкри модела напълно. Той носи името Cascada, разчита на мек сгъваем покрив и ще стъпи на пазара в началото на 2013 година.

Opel Cascada, който представлява открита версия на новата Astra, има дължина от 4697 мм, широчина от 1840 мм и междуосие от 2700 мм. Предлага четири места, като се очаква да бъде един от най-достъпните моделите в този клас.

Наследникът на Opel Astra TwinTop може да прибере или да отвори покривът си за 17 секунди, като това става до скорост от 50 км/час. Минималният обем на багажника опри отворен покрив е 280 литра, а при затворено положение на гюрука обемът нараства до 350 литра.
Това е Opel Cascada
Платформата на Cascada заема елементи както от Astra, така и от Insignia. Предното окачване е познатото от Insignia OPC HiPerStrut (High Performance Strut), а като допълнение автомобилът може да се оборудва и с адаптивни амортисьори FlexRide. Освен това, сравнена с Astra TwinTop, каросерията на Cascada демонстрира 43% по-висока устойчивост на усукване и 10% по-висока якост на огъване, което предполага отлично поведение на пътя.

Що се отнася до двигателите, те ще бъдат бензинови и дизелови от ново поколение. Звездата в гамата ще бъде бензиновият турбомотор с означение 1.6 SIDI Turbo ECOTEC. Той използва система за директно впръскване на горивото, като предлага максимална мощност 170 к.с. (между 1 650 и 3 200 об/мин) и максимален въртящ момент 280 Нм (при използване на функцията overboost).

Базов за модела ще бъде 1.4-литровия бензинов турбо двигател, който ще се предлага в два варианта по отношение на мощността - 120 к.с. или 140 к.с., които осигуряват еднакво висок максимум на въртящия момент от до 220 Нм благодарение на функцията overboost.

Дизеловият вариант включва агрегата 2.0 CDTI с максимална мощност 165 к.с. и максимален въртящ момент 380 Нм при включена функция overboost.

На по-късен етап гамата на новата Сascada ще бъде разширена и с по-мощни бензинови и дизелови двигатели.

Тагове: opel cascada
0 от 500