IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

MINI напуска WRC

След само година и половина в шампионата

MINI напуска WRC

MINI напуска WRC
MINI съобщи, че напуска Световния рали шампионат (WRC) в края на 2012 г. Официалното съобщение гласи, че причината за това решение е "много сложна търговска среда".

Марката се върна към рали спорта преди само година и половина, като успя да завоюва едва три подиума. Най-доброто представяне на MINI във WRC беше през януари, когато Дани Сордо завърши на второ място на Рали Монте Карло.

Въпреки, че MINI прекратява участието си в шампионата, състезателния John Cooper Works Countryman ще запази всички изисквания за хомологация на FIA. Това ще позволи на частните отбори да продължат да се състезават с автомобил MINI и занапред.

"Този сезон и половина беше предизвикателство за нас и ние го определяме като успешен. Ще се радваме да виждаме MINI John Cooper Works WRC да се състезава във WRC и други първенства за напред. Искаме да благодарим на Prodrive и WRC Team MINI Portugal за доброто сътрудничество", споделят от MINI. 

0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Нямам думи просто. Има два шампионата в света, по които се сверяват часовниците и това са F1 и WRC. Или поне доскоро бе WRC. Дано поне Фолксваген не се откажат, че да има някаква конглокенция.
  • #2
    13 rate up comment 3 rate down comment
    RS1600 ( преди 11 години )
    БМВ така и не застанаха сериозно зад проекта. Жалко. Повече конглокенция, по-интересно.
  • #1
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тоест-БМВ се отказва, а с "оригинални" БМВ-та нито фирмата, нито някоя тунинг-фирма не се опитва поне виднъж да се пуснат.