IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тюнингова версия на Pontiac Solstice от Mallett

Тюнинговата къща Mallett доработи Pontiac Solstice, като създаде малка серия с изключително мощен двигател и променeн външен вид.

Тюнингова версия на Pontiac Solstice от Mallett
От фирмата вече бяха показвали вариант на роудстера Solstice с двигател LS2 V8 с мощност 400 к.с., взет от Corvette. Сега към това прибавят и стилен дизайнерски пакет, който да отличава тюнинговата версия от стандартната, която е с четирицилиндров двигател. 


Серията е наречена Pitbull. Официално ще има премиера на изложението SEMA в Лас Вегас през тази година. 

Първата разлика, която се вижда е по-широката каросерия. Изработеното от фибростъкло тяло е с четири инча по-широко отпред и с пет инча по-широко в задната част. 

Това е позволило да се добавят много широки джанти и гуми, които придават на автомобила много по-спортен и агресивен вид. 

В предната част е разширен и отворът за въздух, което освен че подобрява охлаждането, допринася за спортния вид на автомобила.

След като намират място за по-големия V8 в малкия роудстер, конструкторите на Mallett правят редица тестове, за да подобрят баланса на автомобила и да подсигурят неговата стабилност и безопасност на пътя. 

Наред с това се добавя и каталитичен конвертор, за да се подсигури емисия от вредни газове, която да бъде в изискваните норми. Серията Pitbull ще бъде малка, като ще се създаде и версия изработена изцяло от карбон.
0 от 500