IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Париж 2012 - Bentley Continental GT3

Компанията заяви амбиции за връщане в автомобилния спорт

Париж 2012 - Bentley Continental GT3

В Bentley сериозно мислят за завръщане на марката в големия автомобилен спорт. Това стана ясно на изложението в Париж, където марката показа концептуалната разработка Continental GT3. Тя е построена на базата на най-бързото в историята „гражданско” Bentley - настоящото Continental GT Speed.
Париж 2012 - Bentley Continental GT3
Концептът Continental GT3 е разработен от специално създаден екип в щаб-квартирата на компанията в Крю. Според официалното съобщение, този проект възражда идеологията на производителя за създаване на състезателни автомобили на базата на серийни модели.

Инженерите на Bentley са категорични, че прототипът притежава огромна устойчивост при висока скорост, благодарение на новия аеродинамичен пакет, разработен специално за движение по писта.

Прототипът е със задно предаване, въпреки че моделът, на чиято база е създаден, разполага със система за задвижване на четирите колела.

Какъв точно двигател е получил Continental GT3, засега не се съобщава. Знае се обаче, че стандартният Continental GT Speed разполага с 12-цилиндров мотор с мощност 625 к.с. и 800 Нм въртящ момент. В комбинация с 8-степенна автоматична трансмисия ZF той позволява на купето да ускори от 0 до 100 км/ч за 4.2 секунди.

Очакванията са състезателната версия да получи същия двигател, но мощността му да бъде увеличена. По неофициални данни завръщането на Bentley в света на автомобилните спортове е планирано за 2013 г. В кои състезания обаче ще се включи британският производител, засега не се знае.

0 от 500