IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Една легенда се завръща – Duesenberg с нов модел след 70 години

Преди около две години стана ясно, че една автомобилна марка, която е престанала да съществува преди около 70 години има планове да се върне към амплоато си на производител на скъпи и престижни лимузини.

Една легенда се завръща – Duesenberg с нов модел след 70 години
Това е Duesenberg. След 70 годишна пауза, фирмата ще представи свой модел на прегледа за най-красиви коли в Pebble Beach, САЩ. 


Това ще бъде дългоочаквания Duesenberg Torpedo. Все още не е известен точния вид на бъдещия модел. Разполагаме само с първоначалната скица, представена от фирмата. 

Дизайнерът на Torpedо, Джеф Тиго, казва пред списание BusinessWeek: „Трудно е да върнеш към живот една кола, която е била като вълшебна, автомобил който всъщност е бил произведение на изкуството, една статуя на четири колела. Още от моя баща, койтo беше вице-президент на American Motors, знам, че тези автомобили са били това, което е Страдивариус между цигулките. Мисля си, че и след новия Duesenberg хората ще се обръщат”. 

Тиго е създал новото Torpedo така, че да запази основните линии на автомобила от 1931 година, като е запазил дори оригиналния вид на предната маска. 

Двигателят на новия автомобил ще бъде уникален - 12 цилиндров, наречен CEM, който ще има мощност 300 к.с.Това което обаче е шокиращо, е обявеният разход от 3.4 литра на 100 км. Теглото на двигателя е само 46 кг., а размерите му са повече от компактни – 46х61 см. Все още не са известни други подробности за този автомобил.
0 от 500