fallback

McLaren показа наследника на F1

Новият модел се казва P1 и струва близо милион евро

Компанията McLaren Automotive разсекрети външността на приемника на легендарната си суперкола F1. Британският производител публикува фотографии на макета на новия модел, чиято официална премиера ще бъде на започващото в края на месеца изложение в Париж.Серийното производство на автомобила е насрочено за началото на 2013 г. Знае се, че той ще се казва P1, а цената му ще бъде 996 000 евро. От McLaren не съобщават никакви технически детайли за новия модел, като изпълнителният директор на компанията Антъни Шериф каза само, че това е най-впечатляващият, най-технологичният и най-динамичен суперавтомобил, който някога е бил произвеждан.„При разработката на P1 решихме да не търсим максимална скорост, а да се съсредоточим върху неговата управляемост, която трябва да бъде перфектна”, коментира Шериф.Английски журналисти все пак успяха да се доберат до някой технически детайли за новата машина. Според изданието Autocar тя ще разполага с агрегат с мощност от 960 к.с. В него влизат 3.8 литров туин-турбо двигател и система за рекуперация на кинетичната енергия KERS. Бензиновият мотор ще осигурява около 700-800 к.с., докато останалите идват от KERS, която се включва със специално копче.Очаква се суперколата да получи адаптивни амортисьори, тракшън-контрол с 5 режима на работа, възможност за изключване на системите на стабилност при движение на писта, активни аеродинамични елементи и карбон-керамични спирачни механизми.От този модел ще бъдат пуснати 500 бройки, така че не е изключено McLaren P1 изобщо да не се появи на пазара, а да се предлага само на настоящи клиенти на компанията, както и на известни автомобилни колекционери.

Тагове: mclaren f1 mclaren p1
fallback
  • #9
    jok ( преди 12 години )
    ох сега като излезе и новото Енцо и светът на автомобилите ще стане още по-колоритен
  • #8
    thebrainless ( преди 12 години )
    piece of art
  • #7
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ауспух като на Авентадор ли
  • #6
    Triforce ( преди 12 години )
    Под обикновено Ферари е имал предвид 360 спайдър, примерно. Ускорението на едно такова и на едно Субару STI е едно и също до 200 км/ч. След това може и да има разлика, но все тая. Това му е била идеята.Това тука е нещо невероятно! Точно като ЗОНДА и други такива екземпляри!
  • #5
    Анонимен ( преди 12 години )
    хареса ми изразът "обикновено ферари"...все едно говорим за дачия...или лада...може би голф...голф 3...евентуално GTI (ако "обикновеното ферари" е тунинговано)
  • #4
    dmb ( преди 12 години )
    Съгласен съм. Но ти казваш лоши думи за Ферари и Ламборгини ...А цената има значение винаги особено при сравнение на автомобили. Искаш да ми кажеш че Ребентон и Енцо не са красиви или пък Sesto Elemento не е красиво...ами Aventador J и той ли не е красив...Има си значение има си значение...
  • #3
    Анонимен ( преди 12 години )
    @dmb,в случая цената изобщо не ме вълнува и няма нищо общо.Ако гледахме екстрите,техн.хар.да но в случая гледам само визията,а тя е страхотна.Бугати Вейрон също е супер скъп,но за сметка на това е и супер грозен.
  • #2
    dmb ( преди 12 години )
    Уви невероятен Супер Автомобил :) Но до Анонимният, не можеш да ги сравняваш с обиикновено Ферари или Ламбо с оглед цената. Ламбо и Ферари сравнявай с mp24 а това може да го сравняваш с Енцо, Ребентон и тогава съм съгласен и за Кьониг.
  • #1
    Анонимен ( преди 12 години )
    Брутална машина.Макларън винаги са ми харесвали много повече от Ферари,Ламбо и други известни спортисти.В класацията си по предпочитания слагам също:Пагани Зонда,Лотус и Кьонигсег.
fallback
Последни