fallback

McLaren показа наследника на F1

Новият модел се казва P1 и струва близо милион евро

Компанията McLaren Automotive разсекрети външността на приемника на легендарната си суперкола F1. Британският производител публикува фотографии на макета на новия модел, чиято официална премиера ще бъде на започващото в края на месеца изложение в Париж.Серийното производство на автомобила е насрочено за началото на 2013 г. Знае се, че той ще се казва P1, а цената му ще бъде 996 000 евро. От McLaren не съобщават никакви технически детайли за новия модел, като изпълнителният директор на компанията Антъни Шериф каза само, че това е най-впечатляващият, най-технологичният и най-динамичен суперавтомобил, който някога е бил произвеждан.„При разработката на P1 решихме да не търсим максимална скорост, а да се съсредоточим върху неговата управляемост, която трябва да бъде перфектна”, коментира Шериф.Английски журналисти все пак успяха да се доберат до някой технически детайли за новата машина. Според изданието Autocar тя ще разполага с агрегат с мощност от 960 к.с. В него влизат 3.8 литров туин-турбо двигател и система за рекуперация на кинетичната енергия KERS. Бензиновият мотор ще осигурява около 700-800 к.с., докато останалите идват от KERS, която се включва със специално копче.Очаква се суперколата да получи адаптивни амортисьори, тракшън-контрол с 5 режима на работа, възможност за изключване на системите на стабилност при движение на писта, активни аеродинамични елементи и карбон-керамични спирачни механизми.От този модел ще бъдат пуснати 500 бройки, така че не е изключено McLaren P1 изобщо да не се появи на пазара, а да се предлага само на настоящи клиенти на компанията, както и на известни автомобилни колекционери.

Тагове: mclaren f1 mclaren p1
fallback
  • #19
    Triforce ( преди 12 години )
    Толкова те е яд, че имам такава кола, че сигурно след всяко мое писание сменяш памперса! Защо? Защото ако имаше парите, щеше да си купиш друга кола? Ами много ясно! Всеки си има вкус, харесва различни автомобили и целта на покупката на автомобил е свързана с личните му нужди. Но не бива да те е яд. По тази логика мен трябва да ме е яд, че някой кара нов Range Rover Supercharged 400 коня. Защо? Имал, купил си! :)
  • #18
    Анонимен ( преди 12 години )
    А, Sкласа на газ да има ли?
  • #17
    turbo ( преди 12 години )
    Колата е чук!Сега някое автомобилно предаване да събере Вейрон СС,Агира Р,Зонда Р,Туатра,Авентадор и тая..и пълен тест...0-100,100-0,0-200,0-300,драг 400м,1 миля,писта със завойчета и да видиме кой кого!
  • #16
    protamine ( преди 12 години )
    neshto razlichno...
  • #15
    Анонимен ( преди 12 години )
    Като китайска маратонка е ;D
  • #14
    Triforce ( преди 12 години )
    Klasika - този път твоето творени не ми харесва. Защо ли? Прилича на нещо между Вейрон, Ауди ТТ и още нещо, ама не ми идва на момента да го кажа. Смесица от 3 автомобила е. Макларъна има само един проблем, ако може така да се нарече и то е, ако се загледаш в предницата и си представиш, че това е лицето на човек, че има идиотска усмивка... на която много хора ще се мъчат да направят конглокент следващите 20 години, както написа един човек по-долу.Дано е толкова сполучлив, колкото предшественика!
  • #13
    MclarenF1/627 ( преди 12 години )
    Явно се ражда нова легенда!Времето ще покаже, но от този ден нататък другите производители на суперспортни автомобили пак трябва да започнат да мислят как да отговорят на предизвикателството,само да не им трябват 20г. като при предната икона!
  • #12
    raptor ( преди 12 години )
    Нямам търпение да разбера как ще се справя по пистите... И май няма да е толкова ексклузивно като Ф1 след като ще се произведат цели 500 броя. Иначе на писта, трябва да поставя нови рекорди...
  • #11
    Triforce ( преди 12 години )
    Абе спри се бе човек :) Само онзи ден пробвах да направя нова регистрация, докато не можеше да се гласува. Ама си го казах и който беше на линия разбра идеята. Не пиша анонимно! Ако искам да кажа нещо, как ще разбереш, че аз искам да го кажеш? Ако искам да те обидя, как ще разбереш, че аз искам искам да го направя?!?!?
  • #10
    Анонимен ( преди 12 години )
    dmb = TriforceВчера писач,като анонимен,за да се защитаваш.Други дни пак се забелязват раздвоения и разтроения на личността ти.Жалка работа да ти кажа.
fallback
Последни