IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-после някой спря Льоб

Яри-Мати Латвала спечели рали „Великобритания”

Най-после някой спря Льоб

Финландецът Яри-Мати Латвала спря победната серия на Себастиян Льоб от 5 състезания в световния рали-шампионат (WRC). Пилотът на Ford спечели рали „Великобритания” за втори поредна година. Това бе първата победа на Латвала от 8 месеца насам.
Най-после някой спря Льоб
Финландецът с неговия Ford Fiesta WRC финишира с 27.8 секунди аванс пред Льоб (Citroen DS3). Трети се нареди Петер Солберг (Нор, Ford), а място сред първите 6 в класирането намериха още Мадс Отсберг (Нор, Ford), Мико Хирвонен (Фин, Citroen) и Евгений Новиков (Рус, Ford).

Успехът на Латвала обаче не може да застраши вървящия уверено към девета световна титла Льоб. До края на сезона има само още три състезания, а французинът вече е събрал 219 т. Втори е неговият съотборник Хирвонен със 158, което на практика почти сигурно означава, че Льоб отново ще бъде шампион.

В класирането следват Солберг със 119 т., Остберг – 114, Латвала – 113, Новиков – 63, и др. При конструкторите лидер е тимът на Citroen със 348 т., следван от Ford – 237, и др. Следващият старт е рали „Франция” (4-7 октомври).

 

Тагове: wrc
0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    @659984, товае най-прозаичното обяснение, когато на някоя звезда не и върви по една или друга причина. Какво биу казал например за Шумахер? Сигурен съм, че преди 5 години би твърдял същите неща като за Льоб. А сега?
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    Така е. Ако се съберат спечелените етапи от Форд и Ситроен през годината ще се види, че Форд имат може би два пъти повече победи, докато все още не са отпаднали по някаква причина. Най-често това е пилотска грешка. Сега някой ще каже, че Льоб си опича работата в първия ден и спира да кара. Може и така да е, но това става само коагато Латвала или Золберг отшаднат по някаква причина първия ден. Жалко за тоя шампионат, че няма много отбори. Дано догодина нещата се пооправят.
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    RS1600 ( преди 11 години )
    Ако казваш, че Льоб и Ситроен не се стремят към победа, защото не им е нужна, за да спечелят титлата (факт) си в голяма заблуда. Основна черта на всички големи спортисти е жаждата за победи и превъзходство на останалите. Тънките сметки са на много по-заден план.Льоб е наистина недостижим - бърз и постоянен. Но ако следиш внимателно WRC трябва да знаеш, че в повечето ралита Яри-Мати печели е още по-бърз и печели повече отсечки, което, обаче, не е достатъчно...
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    659984 ( преди 11 години )
    екипът на ЛЬОБ си е направли сметка отдавна-а,тя е важно да финишираш отколкото да настъпваш като луд -е затова е НЕДОСТИЖИМ ЛЬОБ!!нещо си с грешна представа за ЛЬОБ просто е нeдостижим когато гони и финландците просто неидържат на напрежението -даже му викат НЕПУКИСТА;))ама ти си ги пиши ....
  • #1
    11 rate up comment 3 rate down comment
    RS1600 ( преди 11 години )
    Яри-Мати беше феноменален в това рали. Беше си в собствена лига - абсолютно недостижим, дори и за Льоб. Жалко, че Петер не успя да спечели второто място и остана на едва 0.9 сек. зад шампиона. Гостуването във Франция, обач