IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mini Paceman – официално

Кросовърът се предлага с 4 избора на двигател

Mini Paceman – официално

Компанията Mini разкри официално информация за новия си модел Paceman. Автомобилът е триврата версия на познатия кросовър Countryman. Новият модел ще излезе на пазара с избор от 4 двигателя, като базовата версия ще бъде с бензинов агрегат с обем 1.6 литра и мощност 122 к.с. Тя ще ускорява от 0 до 100 км/ч. за 10.4 секунди, а средният разход на гориво се очаква да бъде около 6 л/100 км.
Mini Paceman – официално
При бензиновите модификации ще се предлага и „заредена” версия – Cooper Paseman S със същия 1.6 литров мотор, който разполага с турбокопресор TwinScroll. Благодарение на него мощността нараства на 184 к.с., а въртящият момент е 240 Нм. Като това не се е отразило на разхода на гориво – 6.1 л/100 км. Но пък ускорението от 0 до 100 км/ч става за 7.5 секунди.

При дизелите предложенията също са две. Първият е Cooper D Paceman, който има двигател с обем 1.6 литра с мощност 112 к.с. и 270 Нм. Двигателят е с турбокомпресор, директно впръскване на горивото и променлива геометрия на турбините. Разходът при него е 4.4 л/100 км.

Има и по-мощна модификация - Cooper D Paceman, с 2.0 литров мотор, чиято максимална мощност е 143 к.с., максималният въртящ момент е 305 Нм. При нея разходът на гориво също е впечатляващ – 4.6 л/100 км.

В базовата си модификация машината се предлага с 6-степенна механична скоростна кутия, а като е опция е достъпна и автоматична скоростна кутия. Системата за задвижване на 4-те колела - Mini ALL4, няма да се предлага само за най-малкия бензинов мотор. При нормално движение тя пренася 50 % от мощността на задните колелета, но при екстремнии ситуации този показател нараства до 100 %.

0 от 500