IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla готви съперник на BMW X3

Електрическият кросовър ще струва между $60 000 и $90 000

Tesla готви съперник на BMW X3

Американската компания Tesla обяви намерението си да пусне на пазара малък кросовър, който да се конкурира с BMW X3. Освен това производителят на електрически автомобили готви и нова спортна кола, която ще замени модела Tesla Roadster.
Tesla готви съперник на BMW X3
Според информация от ръководството на базираната в Калифорния компания, през 2016 г. Tesla трябва да предлага 5 модела. Най-евтиният от тях ще бъде седан, който ще струва около $30 000. И чието производство е планирано за 2015 г.

Най-важният модел обаче ще бъде кросовър, чиято разработка вече е стартирала. В основата му ще бъде Tesla Model X, който бе показан в началото на 2012 г. и над който компанията работи още от 2007 г. Очакванията са този модел да бъде пуснат на пазара през 2013 г., като цената му ще бъде между $60 000 и $90 000.

„Готвим доста изненади за нашите клиенти, като сред тях ще има и спортна кола, която ще използва каросерията на Lotus Elise – разкри шефът на Tesla Елън Мак. – Това ще е истински суперавтомобил като динамика и характер, а цената му ще бъде напълно достъпна”.

Тагове: tesla model x
0 от 500