IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

На какво се прехвърлиха собствениците на Saab

Феновете на фалиралата марка сега карат Honda и Volkswagen

На какво се прехвърлиха собствениците на Saab

На какво се прехвърлиха собствениците на Saab
Преди време публикувахме проучване, което гласеше, че ако Saab обяви фалит, феновете му ще се насочат най-вече към колите на BMW. Шведската марка официално фалира, като спря да произвежда нови модели още през април 2011 година. И вече можем лесно да разберем към кои марки са се ориентирали феновете й.

Статистиката е изготвена от Polk, като се отнася за периода между 2010 и 2011 година. Според данните на експертите 7.2% от бившите собственици на Saab сега карат Honda. След тях се нареждат тези, избрали Volkswagen (7%), Audi (6.3%), Toyota (6.3%) и Chevrolet (6.2%). Останалите марки може да видите на таблицата долу.

Един от изводите на експертите от Polk е, че бившият собственик на Saab - американския автогигант GM, всъщност не е изгубил много, тъй като 15.2% от бившите собственици на шведската марка са избрали коли от портфолиото на GM.

Топ 15 на автомобилните марки, които избират бившите собственици на Saab

На какво се прехвърлиха собствениците на Saab

Тагове: saab
0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Това, което се вижда е, че собствениците на Сааб не знаят към коя марка да се ориентират! Това е напълно разбираемо, ако до момента си карал перфектен автомобил, много здрав, много удобен и не ти е дремело за разходите по него! Сега, обаче, следва компромисът...И човек започва да се чуди!И понеже всеки знае, че от Хонда по-здраво няма...И от Фолксваген по-комерсиално немско няма...И от Ауди по-големи по продажби в премиум сегмента няма...И от Тойота по-голям японски комерс няма...ЯСНО Е!
  • #9
    10 rate up comment 1 rate down comment
    b.b. ( преди 11 години )
    До: До b.b.Кое не се е размило бе, пич!? Тук са ти дадени първите 15 марки на които са минали собствениците на Сааб. Общият им % е 79,4%. Т.е. в останалите 20,6% може да има още 10 марки с по 2% (или повече марки с по-малко %). Кое тук не е размито!? То няма марка с повече от 7%! Ти виждаш ли някаква ясно изразена тенденция!? Има и още нещо, което Виктор е казал. Много от собствениците все още си карат Саабите. Тази статия си е точно съчинение по картинка и то доста нескопосано.
  • #8
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Виктор ( преди 11 години )
    Това което не си давате смветка е че този репортаж е правен с две леви ръце.Първо много от собствениците на СААБ все още са собственици на Сааб.Мен никой не ме е питал към каква марка съм се насочил. Второ, собствениците на Сааб няма да се насочат към коли ширпотреба, дори няма логика човек който кара кола за 50000 евро да се прехвърли на такава за 25000 евро. Просто тук всеки който може да се справя с клавиатурата се нарича репортер!
  • #7
    8 rate up comment 11 rate down comment
    До b.b. ( преди 11 години )
    Сигурно ,това не е единственното, което не може да "побере умът" ти,но е ясно написано, че Honda,VW,Audi и Toyota са привлекли най-много бивши собственици на SAAB.И няма данни фа са се "размили" по марки като Hyundai,Kia,Fiat,Renault и други подобни ***.
  • #6
    20 rate up comment 5 rate down comment
    b.b. ( преди 11 години )
    По-скоро изводът от тази таблица би трябвало да е, че собствениците на Сааб са се размили по всички останало марки с по около 5%.
  • #5
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Лелее ( преди 11 години )
    Това не е ли проучване за Щатите? Щото в Европа Буик, Аглока и Кадилак не се карат много...
  • #4
    20 rate up comment 5 rate down comment
    b.b. ( преди 11 години )
    7% от собствениците на Сааб са се прехвърлили на Хонда и VW. То е било едно мсово преселение, направо умът ми не го побира как са ги поели!? Първите 8 производителя са с близки %, това обаче не пречи на автора на статията да обяви, че преселението е било само към първите 2. Все пак 3,4,5,6 и 7 са с цял 1% по-малко. Значи няма да ги броим! Смешна статия със смешни изводи!
  • #3
    3 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Що бе, Тойота не са ли и те в челната тройка?
  • #2
    24 rate up comment 14 rate down comment
    Разбират ( преди 11 години )
    собствениците на качествения SAAB от качествени автомобили и не случайно призовата тройка е Honda,VW и Audi.И нулев процент за "иновативните" Hyundai/Kia, нали Доше?
  • #1
    30 rate up comment 4 rate down comment
    Георги ( преди 11 години )
    е да е изгубил, да е изгубил - 85% да е изгубил колко много пък да е изгубил